„Gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni?)
(Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni?)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? ==
 
== Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? ==
  
[[Fájl:gombas_selyemsonkas_grillezett_pulykamell.jpg|200 px|right]]Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
+
[[Fájl:gombas_selyemsonkas_grillezett_pulykamell.jpg|250 px|right|gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamell]]Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
34. sor: 34. sor:
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 +
 +
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap jelenlegi, 2013. április 26., 12:36-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni?

gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamell

Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.

[szerkesztés] Lépések

  1. A selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
  2. A pulykamell szeleteket enyhén besózzuk, kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük és tányérra szedjük.
  3. Ugyanebben a serpenyőben a megmaradt olajban a hagymát üvegesre pirítjuk.
  4. Rátesszük a selyemsonkát, valamint a gombát és megpároljuk.
  5. Amikor az összes levét elfőtte, ráöntjük a bort és miután felforrt, a tejszínt is.
  6. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és a hússzeleteket beletéve, összeforraljuk a mártást.

[szerkesztés] Tippek

  • Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 500 g pulykamell szelet,
  • 100 g selyemsonka,
  • 25 dkg csiperke gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dl tejszín,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 2 szál bazsalikom,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • olívaolaj

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A gombát csak bevizsgált forrásból vásároljuk, hogy elkerüljük az esetleges mérgezést!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.