Gesztenyés-pudingos tortát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 13:56-kor történt szerkesztése után volt. (Tippek)

Hogyan kell gesztenyés-pudingos tortát készíteni?

Gesztenyes pudingos torta.jpg

Ha vacsoravendégeket várok az elő- és főételek mellett nem sok időm marad a desszert elkészítésére, ezért már előtte egy nappal elkészítem ezt a sütit, ami nem igényel sütést és persze nagy sikere van.

Lépések

  1. A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a gesztenyét, az aromát és a vajat. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk bele (kb. 22 cm átmérőjű tortaforma).
  2. A pudingport a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd hagyjuk egy picit hűlni. Keverjük hozzá a puha margarint.
  3. A puding egyik felét halmozzuk a gesztenyés masszára, egyengessük el.
  4. A babapiskótát tejbe áztassuk bele és fektessük őket a pudingra.
  5. A puding másik felét egyenletesen osszuk el rajta.
  6. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni. Másnap a tejszínt verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot és kenjük meg a puding tetejét vele. Tegyük vissza a hűtőbe egy kis időre, hogy a hab is jól lehűljön.

Tippek

  • Tálaláskor a tetejét kakaóporral szórjuk meg.

Amire szükséged lehet

  • 2 cs. gesztenyemassza
  • 18 dkg kakaós omlós keksz
  • 8 dkg margarin
  • 2 kk. konyakmeggy aroma
  • kb. 12-14 darab babapiskóta
  • kb. 2 dl langyos kakaó
  • A krémhez:
    • 2 cs. vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 8 dl tej
    • 5 dkg margarin
  • A tetejére:
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek. porcukor
    • 1 ek. kakaópor

Figyelmeztetések

  • Hamar elfogy :)

Kapcsolódó források, hivatkozások

Csurkovits Sándor pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya