Galettét készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
5. sor: 5. sor:
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
 
# '''Alaptészta elkészítése''':
 
# '''Alaptészta elkészítése''':
# '''Hozzávalók''':
+
#* '''Hozzávalók''':
 
   #* 250 g liszt
 
   #* 250 g liszt
 
   #* 125 g hideg vaj, kockázva
 
   #* 125 g hideg vaj, kockázva
 
   #* 1/2 teáskanál só
 
   #* 1/2 teáskanál só
 
   #* 4-6 evőkanál hideg víz
 
   #* 4-6 evőkanál hideg víz
# A lisztet, a sót és a hideg vajat gyorsan dolgozzuk össze morzsás állagúvá. A hideg vízzel lazítsuk fel a tésztát, amíg össze nem áll, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl ragacsos. Hűtsük a tésztát legalább fél órát a hűtőben.
+
#* A lisztet, a sót és a hideg vajat gyorsan dolgozzuk össze morzsás állagúvá. A hideg vízzel lazítsuk fel a tésztát, amíg össze nem áll, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl ragacsos. Hűtsük a tésztát legalább fél órát a hűtőben.
 
# '''Töltelék előkészítése (pl. paradicsom és mozzarella)''':
 
# '''Töltelék előkészítése (pl. paradicsom és mozzarella)''':
# '''Hozzávalók''':
+
#* '''Hozzávalók''':
 
   #* 3-4 érett paradicsom, vékonyan felszeletelve
 
   #* 3-4 érett paradicsom, vékonyan felszeletelve
 
   #* 200 g mozzarella, szintén vékony szeletekre vágva
 
   #* 200 g mozzarella, szintén vékony szeletekre vágva
 
   #* Friss bazsalikom levelek
 
   #* Friss bazsalikom levelek
 
   #* Só, bors és olívaolaj
 
   #* Só, bors és olívaolaj
# A paradicsomokat és a mozzarellát váltakozva rendezzük el a kinyújtott galette tésztán, hagyjunk kb. 5 cm széles szegélyt a tészta szélén. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel.
+
#* A paradicsomokat és a mozzarellát váltakozva rendezzük el a kinyújtott galette tésztán, hagyjunk kb. 5 cm széles szegélyt a tészta szélén. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel.
 
# '''A galette összeállítása és sütése''':
 
# '''A galette összeállítása és sütése''':
 
#* Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A tészta szélét hajtsuk rá a töltelékre, hogy kis "falat" képezzen, amely megtartja a töltelék levét.
 
#* Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A tészta szélét hajtsuk rá a töltelékre, hogy kis "falat" képezzen, amely megtartja a töltelék levét.
43. sor: 43. sor:
  
 
* [https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/galette-recipes Galette recipes]
 
* [https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/galette-recipes Galette recipes]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)