Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Fröccsöt készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. augusztus 1., 08:21-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell fröccsöt készíteni?)

Hogyan kell fröccsöt készíteni?

Froccs aranyok.jpg

Az alábbiakban a legfontosabb fröccsarányokat vesszük sorra!

Lépések

  1. Fröccsnek viszonylag zamatos, ne túl savas bort válasszunk! A leginkább kedvelt fröccsbor az olaszrizling, de szintén népszerű a cserszegi fűszeres, az irsai olivér és a királyleányka. Szintén egyre többen isznak fröccsöt rozéból.
  2. Szerezzünk szódát! Az igazi szódát csak végszükség esetén helyettesítsük szénsavas ásványvízzel, abból is a savanykásabb fajtával.
  3. Gondoskodjunk megfelelő méretű pohárról, korsóról, kancsóról.
  4. Készítsük el a fröccsöt az alábbi arányokban (bor:szóda):
    • Nagyfröccs vagy klasszikus fröccs 2:1
    • Kisfröccs 1:1
    • Hosszúlépés 1:2
    • Háziúr 4:1
    • Házmester 3:2
    • Viceházmester 2:3
    • Sportfröccs 1:4
    • Krúdy-fröccs 9:1
    • Avasi fröccs 7:3
    • Polgármester 6:4
    • Maflás 5:5
    • Alpolgármester 4:6
    • Sóherfröccs 1:9
    • Harmatos fröccs: a pohár bor fölött elspricceljük a szódát, hogy a borba csak némi „harmat” kerüljön.
    • Spriccelt fröccs: fél liter bor és egy spriccelés a szódából

Tippek

  • A fröccs mellé fogyasszunk zsíros kenyeret!

Amire szükséged lehet

  • fehér bor
  • szódavíz
  • pohár, korsó vagy kancsó

Figyelmeztetések

  • Felejtsük el, hogy fröccsöt rossz minőségű lőréből készítsünk, az a hagyomány, hogy „a rossz bor még fröccsnek jó lesz”, szerencsére már leáldozóban van.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag