Forró csokoládé-port készíteni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell forró csokoládé-port készíteni?

Cupofc.jpg

A téli időszak egyik legkedveltebb bögrés itala a forró csokoládé. Amennyiben otthon szeretnéd elkészíteni, szükséged lesz egy jó receptre, mellyel egy kellően édes és krémes finomságot a végeredmény. Összetevőit instant formában, üvegbe zárva is elteheted, melyet bármikor elővehetsz vagy ajándékba is adhatsz. Az instant forró csokoládé-por összeállítása igen egyszerű, csupán néhány lépést kell követned.


Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat:
    • Alapanyagok: 1 bögre cukrozatlan, keserű kakaópor, 2 bögre porcukor, fél bögre tejpor, 1 teáskanál só, fél bögre csoki reszelék vagy pasztilla, 2 kanál keményítő
    • Tároló: csatos vagy befőttes üveg
  2. Készítsd el az instant forró csokoládé-port:
    • Kezd a por állagú összetevőkkel: tedd egy nagy tálba őket, majd alaposan keverd össze.
    • Opcionálisan fűszereket is szórhatsz bele: kardamom, fahéj, csili, vanília, ánizs, stb. Ilyenkor mindenképp tüntesd fel az üvegen az összetevők listáját. Amennyiben nem akarod belekeverni, kis tasakokban is mellékelheted az üveghez.
    • Csokireszelék: amennyiben nem készen veszed vagy pasztilla formájában teszed az üvegbe, akkor táblás csokoládéból készítsd el. Jó minőségű étcsokoládé a legjobb választás. Érdemes előtte hűtőbe tenni, majd úgy lereszelni vagy egy deszkán éles késsel feldarabolni.
  3. Próbáld ki: mielőtt üvegbe teszed, érdemes egy bögrényi forró csokoládét elkészítened kipróbálásra. Amennyiben kóstolás után változtatnál rajta valamit, még megteheted. Így azt is tudni fogod, hogy ízlés szerinti elkészítéshez mennyi folyadékkal kell majd felöntened egy adott mennyiségű port.
  4. Tedd csatos vagy befőttes üvegbe: először az egységesen elkevert pormixet szórd az üvegbe, majd a tetejére a csokireszeléket.
  5. Írj hozzá használati utasítást:
    • Egy bögréhez 2-3 evőkanálnyi forró csokoládé-port önts fel forró vízzel vagy tejjel, esetleg fele-fele arányban.
    • Tegyél rá tejszínhabot.


Tippek

  • Ha ajándékba szánod, csomagolhatsz mellé mályvacukrot is.
  • Amennyiben igazán sűrű italt szeretnél, szórj a pormixhez 1-2 evőkanál keményítőt is.
  • Porcukor helyett egyéb (nem folyékony) cukorhelyettesítőt is használhatsz. Ebben az esetben változhat a szükséges mennyiség.


Amire szükséged lehet

  • kakaópor, porcukor, tejpor, só, csoki reszelék vagy pasztilla
  • étkezési keményítő, fűszerek
  • csatos vagy befőttes üveg


Figyelmeztetések

  • Ha a csokoládé lereszelése mellett döntesz, fontos a gyorsaság, illetve, hogy hideg csokoládéval dolgozz. Különben hamar elolvadhat a kezed melegétől.
  • Ha szeretnéd, rétegezheted is az üvegbe a pormixet és a csokireszeléket vagy pasztillákat. Viszont ebben az esetben célszerű méretre vágott papírt tenni a rétegek közé, különben könnyen elkeveredhetnek egymással. Főleg, ha nagyméretűek a csokidarabok.


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó