Fiatalabbnak tűnni az öltözködés segítségével

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Stilago (vitalap | szerkesztései) 2015. január 22., 12:51-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell fiatalabbnak tűnni az öltözködés segítségével?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell fiatalabbnak tűnni az öltözködés segítségével?

Fiatalabb.JPG

Az évek múlásával nem kell lemondanod a stílusos megjelenésről. Sőt, néhány praktikát bevetve jelentősen fiatalabbnak is tűnhetsz, csupán a gardróbod összeállítására kell kicsit nagyobb figyelmet fordítanod. Teljesen természetes, ha egy nő mindig csinos és fiatal szeretne maradni, de pont az ellenkező hatást éri el az, aki foggal-körömmel ragaszkodik a 20 évesek divatjához. El kell tudnod fogadni, hogy a tested a korral változik, de a megfelelő viselet kiválasztásával továbbra is elismerő pillantásokban részesülhetsz.

[szerkesztés] Lépések

 1. Mondj igent a színekre! Először is felejtsd el, hogy szürkeségbe burkolózz, és kizárólag sötét színeket viselj, amelyek inkább sápítanak, mint karcsúsítanak. Inkább az élénk, színes, világosabb színek felé húzzon a ruhatárad, ezek ugyanis élettel töltik meg a kisugárzásodat, és kiemelik az arcodat. Észre fogod venni, hogy a színektől még a kedved is sokkal jobb lesz, ami az egyik legjobb fiatalító módszer a világon. Ha mégis kiállsz a fekete mellett,
  Fiatalabb2.jpg
  kombináld néhány színes kiegészítővel, és az összhatás egyértelműen jobb lesz.
 2. Válassz olyan fehérneműt, amelyben a legjobb formádat hozod! Igaz, hogy már semmi sem olyan feszes, mint 20 éves korodban volt, de ezen gyorsan lehet segíteni. Az üzletekben már rengeteg alakformáló fehérneműből lehet választani, és a harisnyák között is vannak olyan hálás darabok, amelyek pont a megfelelő helyen hangsúlyozzák a domborulatokat a push up hatásnak köszönhetően. A melltartóknál is érvényes, hogy a fő szempont a tartás legyen. Megéri beruházni a legideálisabb fehérneműkre, hiszen ezek alapozzák meg, hogy a tested fiatalos benyomást keltsen.
 3. Ints búcsút a miniszoknyának, de ne a nőiességnek! A miniszoknyák jól mutatnak a fiatalabb korosztály képviselőin, de később illik a szoknya hosszán változtatni, és a térdig érő darabokat preferálni. Ez nem azt jelenti, hogy többé ne lehetnél szexi. A térdig érő szoknyákkal is elérheted ezt a hatást anélkül, hogy a méltóságodon csorba esne.
 4. A nadrágválasztás szempontjai eddig is fontosak voltak, de most még nagyobb hangsúlyt kapnak. Általánosságban
  Fiatalabb3.JPG
  elmondható, hogy nem nyúlhatsz mellé, ha egy egyszínű, egyenes szabású nadrágba bújsz. Arra külön érdemes figyelmet szentelni, hogy a farzsebek elhelyezkedése, mérete és díszítettsége előnyös legyen. Sajnos az egymástól távol kialakított zsebek szélesítenek, főleg ha viszonylag erős a díszítésük is, ezért az ilyen nadrágokat inkább kerüld el.
 5. Válassz egy szép és praktikus felsőt! Egy dekoratív blézer minden korosztálynak remekül áll, és bátran hordhatják az idősebb generáció tagjai is, ugyanis kimondottan fiatalos hatást kelt, amit a karcsúsított szabásvonallal erősíthetsz fel. Az ingek és a blúzok tekintetében általános szabály, hogy a túl sok fodor és rojt helyett a letisztult formavilágot keresd. Idővel a bőr megereszkedésével a nyak rövidebbnek tűnhet, amit nagyszerűen ellensúlyozhatsz egy mértékkel kivágott felsővel.
 6. Cipő a kényelem és a divat jegyében. A magassarkú cipő továbbra is telitalálat, ha nem érzed kényelmetlennek.
  Terhes2.jpg
  Egy kis sarok mindenképpen előnyösen formálja a lábadat. Ha biztosra szeretnél menni a kényelem szempontjából, a telitalpú lehet a neked való lábbeli. A bumfordi cipőket viszont, legyenek bármennyire is komfortosak, inkább hanyagold.
 7. Az összképet tedd teljessé a kiegészítőkkel! Egy könnyed sállal bármelyik szettet feldobhatod, ráadásul ha hosszan leengeded, még az alakodat is karcsúsítja. Arról azonban nem szabad megfeledkezned, hogy amíg a kötött sálak fiatalíthatnak, a selyemből készült változatokról ugyanez nem mondható el. Amennyiben a szetthez táskát is szeretnél, maradj a kisebb méreteknél. Az ékszerekről sem kell lemondanod, viszont tarts mértéket, hogy ne essél túlzásba.

[szerkesztés] Tippek

 • A ruházati üzletekben nyugodtan kérjed az eladók segítségét, ha úgy érzed, elvesztél a nagy választékban, és tanácsra lenne szükséged.
 • Szerezz be kényelmes talpbetétet, amit a cipődbe illeszthetsz. Így könnyen orvosolhatod, ha elcsábulsz egy cipő láttán, ám hosszútávon kényelmetlen viseletnek bizonyul.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • alakformáló, jó tartást biztosító fehérnemű
 • élénk színek
 • térdig érő szoknya
 • egyenes szárú nadrág
 • alakot nyújtó felső
 • kényelmes, mégis csinos cipő
 • kötött sál
 • kisebb táska
 • szolid ékszerek


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az állatmintás ruhák a középkorú nőknek már nem állnak jól, és még csak nem is fiatalítják őket, bár a legtöbben azért öltik magukra ezeket, mert fiatalnak érzik magukat benne. Sajnos a környezetük erről nem így szokott vélekedni.
 • A harisnyáknál inkább a pamutos anyagok élvezzenek előnyt, a nejlon öregít.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago