Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Felhasználni a szódabikarbónát

egy bájt hozzáadva, 2014. január 23., 16:31
Hogyan kell felhasználni a szódabikarbónát?
== Hogyan kell felhasználni a szódabikarbónát? ==
[[Fájl:szodabikarbona_felhasznalasaszodabikarbona_felhasznalas.jpg|right|300 px]]A nátrium-hidrogénkarbonát, hétköznapibb nyelven a szódabikarbóna, enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. A legtöbb háztartásban megtalálható, hiszen sok sütemény tésztájához is szükség van erre az alapanyagra, azonban nemcsak sütéskor, hanem számos más területen is felhasználhatjuk ezt a környezetbarát kémiai anyagot. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet a szódabikarbóna sokoldalú felhasználásához.
== Lépések ==
== Tippek ==
*A szódabikarbóna lúgos kémhatásának köszönhetően képes a savak megkötésére, ezért aki gyakori gyomorégéssel, haspuffadással vagy emésztési gondokkal küzd, az főzés közben tegyen egy késhegynyi szódabikarbónát a készülő ételbe, így a savasabb vagy a nehezebben emészthető ételek ételeket könnyebben meg tudja emészteni, nem fognak panaszokat okozni.
*Ha főzéskor kevés szódabikarbónát szórunk a vízbe, akkor a zöldségek megőrzik élénk színüket.
*A szódabikarbóna egy bizonyos szintig tűzoltásra is alkalmas, ugyanis felhevítve széndioxidot bocsát ki, amely segít elfojtani a lángokat.
1 859
szerkesztés