Felhasználni a bodzát szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
13. sor: | 13. sor: | ||
# Ha télire akarod tartósítani, akkor az üvegek tetejére egy kis natrium-benzonátot tegyél, ha biztosra akarsz menni, akkor keveset bele is keverhetsz a tartósítóból. | # Ha télire akarod tartósítani, akkor az üvegek tetejére egy kis natrium-benzonátot tegyél, ha biztosra akarsz menni, akkor keveset bele is keverhetsz a tartósítóból. | ||
===Bodzavirág palacsintatésztában=== | ===Bodzavirág palacsintatésztában=== | ||
− | # [http://www.hogyankell.hu/Palacsint%C3%A1t_s%C3%BCtni | + | # [Készíts palacsintatésztát! http://www.hogyankell.hu/Palacsint%C3%A1t_s%C3%BCtni] |
# A bodzavirágot mártsuk bele a palacsintatésztába és forró olajban rántsuk ki. | # A bodzavirágot mártsuk bele a palacsintatésztába és forró olajban rántsuk ki. | ||
− | |||
===Bodzaleves=== | ===Bodzaleves=== | ||
# Fél liter bodzabotyót fél liter vízzel és 4-5 evőkanálnyi cukorral főzzük össze. | # Fél liter bodzabotyót fél liter vízzel és 4-5 evőkanálnyi cukorral főzzük össze. | ||
40. sor: | 39. sor: | ||
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/05/bodzsa_29.html Szilvaszemmel a világ blog: Bodza] | * [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/05/bodzsa_29.html Szilvaszemmel a világ blog: Bodza] | ||
* [http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/bodza.html Terebess: Bodza] | * [http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/bodza.html Terebess: Bodza] | ||
− | |||
− | |||
− |