Fali tükröt választani

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Fali tükröt választani?

Fali-tükör-kivalsztas.jpg

A fali tükör nemcsak praktikus eszköz otthonunkba, de fontos része a belső enteriőrnek. Lényeges, hogy illeszkedjen a szoba már kialakított berendezéséhez, és a megfelelő célt szolgálja. Ebben a cikkben néhány gyakorlati tanácsot, szempontot adunk ahhoz, hogy ki tudd választani a számodra megfelelő fali tükröt.

[szerkesztés] Lépések

 1. Döntsd el, hogy mire szeretnéd használni a tükröt. Ha a fürdőszobában, vagy az öltözködő szobában van rá szükséged, akkor a funkcionalitás a legfontosabb szempont, tehát, olyan tükröt válassz, ami például a reggeli készülődéshez a legideálisabb. Nappaliba, folyosóra design tükröt is választhatsz, ahol a tükör kinézete fontosabb tényező lehet, mint a funkciója.
 2. A tükör mérete A tükör mérete befolyásolja a létrehozni kívánt hatást. A méret kiválasztásánál el kell döntened, hogy a tükör fókuszpont, díszítő elem, vagy csupán kiegészítő bútordarab legyen. Mérd le a rendelkezésre álló helyet, és az oda illő tükröt válaszd.
 3. A tükör alakja A hagyományos, klasszikus fali tükrök négyzet vagy téglalap alakúak, és praktikusság szempontjából ez a legelőnyösebb választás. Előszobába vagy fürdőszobába választhatsz kerek fali tükröt. Ha az otthonod díszítése a fő cél, akkor válasz modern, design tükröket.
 4. A tükör stílusa A fali tükör illeszkedhet a szobádban már meglévő stílushoz, de nagy hatást is kiválthatsz, ha olyan stílust választasz, amely nem várt, és emiatt hangsúlyként működik. Beszélhetünk klasszikus, vintage, rusztikus, vagy modern stílusú tükörről. Nézz szét, és válaszd a hozzád legközelebb álló stílust.

[szerkesztés] Tippek

 • A vízszintesen elhelyezett tükör a szoba hosszúság érzetét, a függőlegesen elhelyezett tükör a szoba magasság érzetét növeli.
 • Egyetlen kis tükör egy nagy falon elveszettnek és jelentéktelennek tűnik. Válassz olyan méretet, amely megfelel a kiválasztott és a rendelkezésre álló hely méretének.
 • A díszes vagy eklektikus keretek meghatározzák és kiemelik a tükröket mint díszítő bútor darabokat, míg a keret nélküli tükrök finom eleganciát adnak az szobának.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Mérőszalag, colostok
 • Képzeleterő
 • Internet a fali tükrök kiválasztásához
 • A vásárlás után a felszereléséhez szükséges anyagok, eszközök


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gergely, Hogyankell