Fagyit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell fagyit készíteni?

Fagyit kesziteni.jpg

Nagy sikerünk lehet gyerekek és felnőttek körében egyaránt, ha egy kis házi készítésű fagyival kényeztetjük őket.

Lépések

  1. Készítsük el a recept szerint a krémet! (A recepteket alább olvashatjátok.)
  2. Kávéskanna módszer
    • Szerezz be egy nagyobb és egy kisebb kávéskannát (azt a fém dobozt, amit műanyag vagy fém tetővel le lehet zárni).
    • Öntsd a krémet a kisebb kannába, majd szorosan zárd le.
    • Tedd bele a nagyobb kannába jéggel és sódarabokkal együtt. Ezt is szorosan zárd le.
    • Rázd erősen 10 percig. Ellenőrizd, s ha még mindig nem jó, rázd tovább.
  3. Hűtőtasakos módszer
    • Szerezz be egy literes és egy négyliteres hűtőtasakot.
    • A krémet öntsd a kisebb tasakba, s zárd le.
    • Két liter jeget törj össze, s rakd a nagyobb tasakba néhány sódarabbal.
    • Helyezd bele a kisebb tasakot. Jól zárd le.
    • Óvatosan rázzad, masszírozzad úgy 15-20 percig.
  4. Néhány könnyű recept
    • Eperfagyi
    • Hozzávalók: 1 bögre magas zsírtartalmú tejszín, fél bögre tej, 60 dkg eper, fél bögre cukor, 8 teáskanál citromlé, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál vodka (opcionális)
    • Turmixgépben pépesítsük az epret.
    • Keverjük össze a többi hozzávalóval.
    • Őszibarack fagyi
    • Hozzávalók: fél kg őszibarack, 4 teáskanál citromlé, fél bögre magas zsírtartalmú tejszín, 3 teáskanál cukor, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál vodka (opcionális)
    • Turmixgépben pépesítsük az őszibarackot.
    • Keverjük össze a többi hozzávalóval.

Tippek

  • Hideg lehet rázni a jeges zacskót vagy dobozt, ezért vegyél kesztyűt vagy egy ronggyal fogd meg.
  • Vonjuk be a gyerekeket is a készítésbe, élvezni fogják.

Amire szükséged lehet

  • a receptek hozzávalói
  • hűtőtasakok a tasakos módszerhez
  • kávéskannák a kannás módszerhez
  • jég
  • turmixgép
  • kesztyű vagy rongy

Figyelmeztetések

  • Ha a tasakos módszernél nem vagyunk óvatosak, a jég kiszakíthatja a belső tasakot. Ez ellen úgy is védekezhetünk, hogy a krémet dupla tasakba töltjük.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag