Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Facebook megosztás gombot elhelyezni az oldalon

Szerkesztés Hogyan kell Facebook megosztás gombot elhelyezni az oldalon?

Facebook-megosztas-gomb.jpg

Szeretnéd, ha a weboldaladon szereplő tartalmakat bárki egy gombnyomással meg tudná osztani? A Facebook megosztás gomb kódját néhány kattintással le tudod generálni, ezt követően már csak be kell illeszteni az oldalba.


Szerkesztés Lépések

 1. Látogass el a Facebook oldalára, ahol elkészítheted a szükséges kódot. A weboldal címe: https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/. Kétféle megvalósítás létezik, az XFBML nagyobb rugalmasságot kínál, viszont ehhez Javascript SDK is szükséges. Ha nem akarsz túl sok időt tölteni ezzel, akkor az Iframe verziót érdemes választani (lásd. még később).
 2. Add meg a szükséges paramétereket.
  1. URL to like: Az a webcím, amire a like vonatkozik. Ezt beállíthatod a főoldalra, vagy külön-külön egy-egy aloldalra. Ha az XFBML kódot használod, akkor az automatikusan mindig az aktuális oldal címét osztja meg.
  2. Send Button: Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a látogató ne csak megossza, hanem ismerőseinek el is küldje az oldalt. Ez a funkció csak XFBML-kód használata esetén választható.
  3. Layout style: Válaszd ki, hogy milyen kinézetű legyen a Facebook megosztás gomb.
  4. Show Faces: Ha kipipálod a négyzetet, akkor az oldal lájkolók fényképe is megjelenik.
  5. Verb to display: Kiválaszthatod, hogy a gombon milyen felirat szerepeljen: like (tetszik) vagy recommend (ajánlom).
  6. Color scheme: Meghatározhatod, hogy milyen világos vagy inkább sötét legyen a gomb színe.
  7. Font: Lehetőséged van arra, hogy megadd, milyen betűttípussal jelenjen meg a gombokon szereplő felirat.
 3. Ha mindent beállítottál, kattints a Get Code gombra. Ekkor megjelenik az XFBML és az Iframe verzió kódja is. Fűzd be a kódot az oldalba, ahol a megosztás gombot szeretnéd megjeleníteni. A legkényelmesebb megoldás, ha az általad használt rendszer biztosítja, hogy a kód minden egyes oldal végére automatikusan befűződjön.
 • A Facebook megosztás gomb számos rendszerben – pl.: Drupal, Joomla, Wordpress – kiegészítő modulként elérhető, így nem kell a kód legenerálásával foglalkoznod. Elég, ha letöltöd a kapcsolódó Facebook kiterjesztést és megadod az egyedi paramétereket.
 • Használd az Addthis.com-ot, a szolgáltatás segítségével könnyedén készíthetsz megosztás gombot a népszerűbb közösségi szolgáltatásokhoz.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

 • Némi webszerkesztési tudás, a HTML nyelv ismerete.

Szerkesztés Figyelmeztetések

 • Ha nem vagy biztos a dolgodban, fordulj tapasztalt webszerkesztőhöz, vagy kérd a tárhelyszolgáltató segítségét.


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag