Facebook-fiókot létrehozni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell Facebook fiókot létrehozni?

Facebook-regisztracio-hogyan-kell.png

A Facebook jelenleg a legnépszerűbb világméretű közösségi oldal, a felhasználók száma 2011 nyarán már átlépte a 750 milliót. Ugye nem akarsz kimaradni? Néhány lépésben bemutatjuk, hogyan hozhatod létre személyes Facebook fiókodat pár perc alatt.

Lépések

 1. Látogass el a www.facebook.com címre!
 2. Add meg személyes adataidat! Vezetékneved, keresztneved, e-mail címed, jelszavad, nemed, születési dátumodat! Ezeknek a mezőknek a kitöltése kötelező, ha nem adod meg az adatokat, akkor nem tudsz regisztrálni a Facebookra!
 3. Kattints a regisztráció nevű gombra! Ezt követően lehet, hogy meg kell adnod egy biztonsági kódot, amit az űrlap felett látható négyzetben találsz.
 4. Hívd meg ismerőseidet! Ha sikeresen regisztráltál, akkor már csak 3 lépés van hátra, hogy használhasd a Facebook fiókodat. Az első lépés során az megadott levelezőrendszerekbe belépve meghívhatod ismerőseidet. Ha ezt nem akarod megtenni, akkor kattints a „Lépés kihagyása” gombra.
 5. Töltsd ki az adatlapod! A következő lépésben add meg a középiskola, illetve főiskola vagy egyetem nevét, ahová jársz, vagy jártál. Munkahelyed nevét szintén itt kell megadnod. Ha nem akarod kitölteni ezt a mezőt, kattints „Kihagy” gombra.
 6. Végül töltsd fel profilképedet! Ez az a kép, ami megjelenik az adatlapodon. Ha nincs kéznél fotó, később is feltöltheted, ebben az esetben kattints a „Kihagy” gombra.
 7. Sikeresen regisztráltál, már kész is van a Facebook fiókod!

Tippek

 • Ha nem szeretnéd, hogy bárki lássa az adatlapon található adatokat, illetve feltöltött fényképeidet, a Profilom menüpontban, az Adatvédelmi beállítások almenüben állítsd be, hogy mely adattípusokat láthatja mindenki, az ismerősöd ismerősei, vagy csak közvetlen ismerőseid.


Amire szükséged lehet

 • Számítógép vagy internetezésre alkalmas eszköt (pl.: mobiltelefon).
 • Egy érvényes e-mail cím.
 • Internet kapcsolat.


Figyelmeztetések

 • Vigyázz, hogy milyen információkat adsz meg magadról, illetve milyen képeket töltesz fel, mert nem megfelelő Adatvédelmi beállítások mellett ezeket bárki megnézheti.
 • A Facebookot csak akkor használhatod, ha már elmúltál 13 éves.


Kapcsolódó videók

 • Facebook regisztráció

Kapcsolódó források, hivatkozások