Fűszervajat készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Wezo (vitalap | szerkesztései) 2014. augusztus 28., 15:33-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fűszervajat készíteni? == right|250pxA különböző fűszerekkel ízesített vajak egyszerűen elkészíthetőek, és nagyon j…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell fűszervajat készíteni?

Fuszervaj.jpg

A különböző fűszerekkel ízesített vajak egyszerűen elkészíthetőek, és nagyon jó kiegészítői lehetnek sült vagy grillezett húsoknak, de önmagukban is helytállnak pirítóson vagy szendvicsben. Fűszervaj készítésénél szinte bármilyen fűszerezést kipróbálhatunk, csak a fantáziánk szabhat határt. Itt most csak az alapokat mutatom be, de az interneten rengeteg recept közül választhattok.

Lépések

  1. Minden recept első lépése, hogy hagyjuk felmelegedni a vajat.
  2. Ideális esetben a fűszernövényről frissen leszüretelt leveleket felaprítjuk, de a boltban kapható előrecsomagolt fűszereket is használhatunk.
  3. A receptünkben oregánó, snidling és petrezselyem van, de néha teszünk bele újhagymát is.
  4. A felaprított fűszereket elkeverjük a vajjal
  5. Majd teszünk bele ízlés szerint sót és borsot. (Mi nem vagyunk borspártiak.)
  6. Megvárjuk míg elkezd megdermedni, és vizes kézzel megformázzuk (golyóra, hengerre, cipóra).
  7. A formákat folpackba (alufólia is megteszi) tekerve eltesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.


Tippek

  • Elsősorban friss fűszereket használjuk, mert intenzívebb ízűek.
  • Az erős fűszerek elnyomhatják a kevésbé testes ízűeket.
  • Jellemzően zöldfűszereket használunk, de tényleg szinte bármivel kiegészíthető. Hallottam, hogy valaki narancslevet tesz bele.
  • Mélyhűtőben sokáig eláll, így egyszerre nagyobb adag is készíthető.


Amire szükséged lehet

  • Vajra (elméletileg margarinból is készíthető)
  • Fűszerekre
  • Fantáziára
  • Folpackra, alufóliára, vagyis valami csomagolóanyagra


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Wezo