„Fűszervajat készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Lépések)
(Lépések)
 
9. sor: 9. sor:
 
# '''A receptünkben''' oregánó, snidling és petrezselyem van, de néha teszünk bele újhagymát is.
 
# '''A receptünkben''' oregánó, snidling és petrezselyem van, de néha teszünk bele újhagymát is.
 
# A felaprított fűszereket '''elkeverjük a vajjal.'''
 
# A felaprított fűszereket '''elkeverjük a vajjal.'''
# Majd teszünk bele ízlés szerint '''sót és borsot.''' (Mi nem vagyunk borspártiak.)
+
# Majd teszünk bele ízlés szerint '''sót és borsot.'''
# Megvárjuk míg '''elkezd megdermedni, és vizes kézzel''' megformázzuk (golyóra, hengerre, cipóra).
+
# Megvárjuk, míg '''elkezd megdermedni, és vizes kézzel''' megformázzuk (golyóra, hengerre, cipóra).
 
# '''A formákat folpackba''' (alufólia is megteszi) tekerve eltesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
 
# '''A formákat folpackba''' (alufólia is megteszi) tekerve eltesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
  

A lap jelenlegi, 2014. augusztus 29., 09:30-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell fűszervajat készíteni?

Fuszervaj.jpg

A különböző fűszerekkel ízesített vajak egyszerűen elkészíthetőek, és nagyon jó kiegészítői lehetnek sült vagy grillezett húsoknak, de önmagukban is helytállnak pirítóson vagy szendvicsben. Fűszervaj készítésénél szinte bármilyen fűszerezést kipróbálhatunk, csak a fantáziánk szabhat határt. Itt most csak az alapokat mutatom be, de az interneten rengeteg recept közül választhattok.

[szerkesztés] Lépések

  1. Minden recept első lépése, hogy hagyjuk felmelegedni a vajat.
  2. Ideális esetben a fűszernövényről frissen leszüretelt leveleket felaprítjuk, de a boltban kapható előrecsomagolt fűszereket is használhatunk.
  3. A receptünkben oregánó, snidling és petrezselyem van, de néha teszünk bele újhagymát is.
  4. A felaprított fűszereket elkeverjük a vajjal.
  5. Majd teszünk bele ízlés szerint sót és borsot.
  6. Megvárjuk, míg elkezd megdermedni, és vizes kézzel megformázzuk (golyóra, hengerre, cipóra).
  7. A formákat folpackba (alufólia is megteszi) tekerve eltesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.

[szerkesztés] Tippek

  • Elsősorban friss fűszereket használjuk, mert intenzívebb ízűek.
  • Az erős fűszerek elnyomhatják a kevésbé testes ízűeket.
  • Jellemzően zöldfűszereket használunk, de tényleg szinte bármivel kiegészíthető. Hallottam, hogy valaki narancslevet tesz bele.
  • Mélyhűtőben sokáig eláll, így egyszerre nagyobb adag is készíthető.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Vajra (elméletileg margarinból is készíthető)
  • Fűszerekre
  • Fantáziára
  • Folpackra, alufóliára, vagyis valami csomagolóanyagra


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Wezo