Füstölt pulykamell sonkás szendvicset készíteni tojássalátával

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 9., 13:46-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell füstölt pulykamell sonkás szendvicset készíteni tojássalátával? == Ha tartalmasabb szendvicsre vágyunk, érdemes vaj helyett tojássalátát tenni…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell füstölt pulykamell sonkás szendvicset készíteni tojássalátával?

Ha tartalmasabb szendvicsre vágyunk, érdemes vaj helyett tojássalátát tenni bele.


Lépések

  1. A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk és burgonyareszelőn lereszeljük.
  2. A tojásreszeléket összekeverjük a majonézzel, apróra vágott snidlinggel, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  3. A bagetteket félbevágjuk.
  4. A bagettszeletre salátalevelet, arra pedig tojássalátát teszünk.
  5. Betakarjuk a sonkaszeletekkel, majd rátesszük a bagett tetejét.

Tippek

  • A tojásokat reszelés helyett villával vagy burgonyanyomóval is összetörhetjük.
  • Az elkészített tojássalátát érdemes 2 órára hűtőbe tenni, mielőtt rákennénk a bagettekre.

Amire szükséged lehet

*6 db tojás,
  • 2 csomag füstölt pulykamell sonka,
  • 5 dkg majonéz,
  • 10 szál metélőhagyma,
  • só,
  • feketebors,
* 4 db mini bagett,
  • 8 db salátalevél

Figyelmeztetések

  • Óvatosan pucoljuk a tojást, mert az éles héjdarabok könnyen felsérthetik a kezünket!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.