Utoljára módosítva 2013. július 9., 13:50-kor

Füstölt pulykamell sonkás szendvicset készíteni tojássalátával

Szerkesztés Hogyan kell füstölt pulykamell sonkás szendvicset készíteni tojássalátával?

Fustolt pulykamell sonkas szendvics tojassalataval.jpg
Ha tartalmasabb szendvicsre vágyunk, érdemes vaj helyett tojássalátát tenni bele.

Szerkesztés Lépések

  1. A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk és burgonyareszelőn lereszeljük.
  2. A tojásreszeléket összekeverjük a majonézzel, apróra vágott snidlinggel, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  3. A bagetteket félbevágjuk.
  4. A bagettszeletre salátalevelet, arra pedig tojássalátát teszünk.
  5. Betakarjuk a sonkaszeletekkel, majd rátesszük a bagett tetejét.

Szerkesztés Tippek

  • A tojásokat reszelés helyett villával vagy burgonyanyomóval is összetörhetjük.
  • Az elkészített tojássalátát érdemes 2 órára hűtőbe tenni, mielőtt rákennénk a bagettekre.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 6 db tojás,
  • 2 csomag füstölt pulykamell sonka,
  • 5 dkg majonéz,
  • 10 szál metélőhagyma,
  • só,
  • feketebors,
  • 4 db mini bagett,
  • 8 db salátalevél

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Óvatosan pucoljuk a tojást, mert az éles héjdarabok könnyen felsérthetik a kezünket!

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.