Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Elűzni a negatív gondolatokat

Szerkesztés Hogyan kell elűzni a negatív gondolatokat?

Positive.jpg

A negatív gondolkodás egy nagyon gyakori, de könnyen kezelhető probléma. Hátrányos hatásai között említhetjük a megnövekedett stresszt vagy azt a gátló mechanizmust, ami megakadályoz a céljaid elérésében és a lehetőségek kihasználásában. Ha legyőzöd a negatív gondolatokat, majd azokat egy pozitívabb szemlélettel helyettesíted, nehézségek nélkül megtörheted ezt a rossz szokás,t és elindulhatsz a boldogság felé vezető úton.

Szerkesztés Lépések

 1. Gondolj valamire, amit szeretsz! Ez persze lehet egy személy is, de akár listát is készíthetsz a számodra legkedvesebb emberekről, tárgyakról vagy tevékenységekről. Lásd be, hogy igenis van miért hálásnak lenned és pozitívan gondolkodnod!
 2. Szervezz magadnak programot! Menj el moziba vagy csak szimplán találkozz a barátaiddal. Így lesz valami a közeljövőben, amit várhatsz.
 3. Keress egy új hobbit! Böngéssz a neten és nézd végig az apróhirdetéseket új elfoglaltságok után kutatva, de megkérdezheted a környezetedben élőket is, hogy ők mivel ütik el a legszívesebben a szabadidejüket, és esetleg csatlakozz hozzájuk hobbijuk űzése közben. Ha nem egyedül vágsz neki, nagyobb a motiváció is, a társaságról nem is beszélve.
 4. Tanulj meg optimistának lenni! Az élet szép. Gondold végig, milyen pozitív dolgok történtek veled akár az iskolában, akár a családban – vedd végig az összes apróságot, ami ha eszedbe jut, kellemes érzésekkel tölt el.
 5. Hallgass zenét!
 6. Meditálj! A meditáció segít kitisztítani a fejed, vagyis elűzi a negatív gondolatokat.
 7. Vedd magad körül pozitív emberekkel! Ez jelentősen megkönnyíti majd a folyamatot, hiszen a pozitívan gondolkozó emberek energiát, erőt és önbizalmat adnak, hogy folytasd az utad, amíg célhoz nem érsz.


 • Mosolyogj! Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalan legyél!
 • Dobd ki a rossz gondolatokat! Írj le minden negatív dolgot, ami eszedbe jut, egy darab papírra, aztán tépd össze, majd dobd ki a szemétbe és hagyd, hogy a papírral együtt a rossz gondolatok is a semmivé váljanak.
 • Szabadulj meg a negatív dolgoktól és a negatív emberektől!
 • Beszélj vele! Éld meg azt a rossz érzést, válj eggyé vele, és adj neki arcot, hogy megkérdezhesd tőle, miért van itt. Ha megszemélyesíted a szorongásod, s megérted a feladatát, sokkal könnyebb elfogadni.
 • Ne add fel! Soha ne nézz vissza, mindig csak előre! A múlton való töprengés nem visz előrébb a céljaid elérésében.


Szerkesztés Amire szükséged lehet

 • Erős elhatározás! Hiszen ezt helyetted senki nem tudja eldönteni.
 • Kitartás! A legnehezebb része a folyamatnak. A fenti tippek és lépések segíteni fognak a küzdelemben.
 • Támogatás! Ha mégis elakadnál, kérj meg valakit, aki jól ismer, például a szüleid vagy közeli barátaid, hogy erősítsenek meg elhatározásodban és biztassanak a folytatásra.
 • Jutalmazd meg magad! Minden egyes pozitív nap után lepd meg magad valami aprósággal, ez majd tudatosítani fogja benned, hogy jól csinálod, amit csinálsz.

Szerkesztés Figyelmeztetések

 • Ha ezek a lépések sem segítenek, és úgy érzed, a negatív gondolatok krónikusak vagy egyéb, depresszióra utaló jeleket is felfedezel magadon, kérj segítséget vagy fordulj szakemberhez.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Eszter8