Elérni, hogy egészséges, ragyogó legyen a bőröm (férfiaknak)

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. szeptember 9., 18:49-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell elérni, hogy egészséges, ragyogó legyen a bőröm (férfiaknak)?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell elérni, hogy egészséges, ragyogó legyen a bőröm (férfiaknak)?

Sokáig a szép bőr – úgy tűnt – csak a nők számára volt fontos, manapság azonban egyre több férfi ismeri fel, hogy az egészséges, ragyogó bőr fontos ahhoz, hogy igazán vonzóak legyenek. Mielőtt a nővéred vagy a barátnőd kencéihez nyúlnál, inkább olvasd el ezt a cikket, hogy megtaláld a férfiaknak szóló megoldást. Egeszseges-bor-ferfiaknak.jpg

[szerkesztés] Lépések

 1. Használj napvédő krémet. Bizonyára nem először hallod, hogy a megelőzés mennyivel hatékonyabb, mint a gyógyítás. Ezért napsütésben viselj napvédő krémet, kalapot és vékony, jól szellőző ruhadarabot, ami védi a bőröd, így elkerülheted, hogy idő előtt megöregedjen.
 2. Minden nap mosd meg az arcod és a tested. A legjobb, ha az arcodat felkelés után és lefekvés előtt is megmosod. Használj nyugtató hatású szappant vagy bármilyen más, kifejezetten férfiaknak és kifejezetten az arc bőrére kifejlesztett arctisztítót. A hagyományos szappan túlságosan durva az arcbőrnek.
 3. Használj akne elleni kezelést. Az akne nem csupán a kamaszok problémája, gyakran megjelenik idősebb korban is. Ilyenkor a pórusok eltömődnek, és teret adnak a pattanásoknak. Oké, nem fogsz belehalni, de nem is éppen vonzó, ha az arcodon kisebb-nagyobb dudorok jelennek meg. Sokan szalicilsav vagy benzoil-peroxid tartalmú termékekre szavaznak ezzel kapcsolatban. A legjobb, ha olyan jó minőségű arctisztítót használsz, ami legalább 2% szalicilsavat tartalmaz, majd ezt követően olyan krémet, ami pedig 5-10%-ban hydrogen-peroxidot. Eleinte kezd el használni reggelente, majd növeld a használatát két alkalomra. Használd az arcodon, a vállaidon, a hátadon, és bárhol máshol, ahol ez problémát okoz.
 4. Hidratálj! Amikor hidratálókrém után nézel, győződj meg arról, hogy a flakonon szerepel, hogy mitesszerellenes (noncomedogenic). Ez azt jelenti, hogy nem tömíti el a pórusaidat. Ha azonban nincsen gondod ilyen szempontból a bőröddel, akkor a normál (arc)krém is megfelel. A térdeden és a könyöködön lehetőség szerint testvajat használj.
 5. Hámlassz! Az elhalt hámsejtek eltávolítása többnyire hetente egyszer aktuális. Ez segít abban is, hogy a pórusaid ne tömődjenek el. A bőröd ezt követően sokkal ragyogóbb és hamvasabb lesz. Mivel a test többi része nem olyan érzékeny, mint az arc (már ha a bőrről van szó), ezért akár kétnaponta is használhatsz testradírt. Az arcra külön e célból kifejlesztett testradírt használj, mivel ott jóval finomabb a bőr. Kerüld a szem környékét. A testradír után mindig használj hidratálót.
 6. Étkezz egészségesen! A gyümölcsök és zöldségek segítenek abban, hogy szebb legyen a bőr. Persze a hús is fontos, de ne vidd túlzásba.
 7. Ne feledkezz meg az edzésről! Napi 30 perc edzés a bőröddel is csodát tesz.
 8. Igyál elegendő vizet, legalább 2 literrel naponta, meleg időben még többet, hogy gondoskodj a tested hidratáltságáról.

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • egészséges ételek
 • testmozgás
 • bőrradír
 • hidratáló krém
 • arctisztító

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne dohányozz, és igyekezz minél kevesebb alkoholt fogyasztani.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag