Dinnyét vásárolni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
6. sor: 6. sor:
  
 
# '''Ha sárgadinnyét vennél, a szaglásodra kell hagyatkoznod.''' Bár az érett sárgadinnye önmagában is kellemes illatot áraszt, az igazi profik szerint nem a héját kell szagolni, hanem a szár végét.
 
# '''Ha sárgadinnyét vennél, a szaglásodra kell hagyatkoznod.''' Bár az érett sárgadinnye önmagában is kellemes illatot áraszt, az igazi profik szerint nem a héját kell szagolni, hanem a szár végét.
# '''Ha görögdinnyét veszel''', általában választanod kell a csíkos és az egységes, sötétzöld változat között. A csíkosak között általában kevesebb az íztelen, viszont a sötétzöldnek vékonyabb a héja, így kedvezőbb az ár/érték aránya.
+
# '''Ha görögdinnyét veszel''', általában választanod kell a csíkos és az egységes, sötétzöld változat között. A csíkosak között általában kevesebb az ízetlen, viszont a sötétzöldnek vékonyabb a héja, így kedvezőbb az ár/érték aránya.
 
# '''Vizsgáld meg alaposan a kiválasztott dinnye héját.''' Jó jel, ha a szára, a szár környéke és az ezzel ellentétes pont is száraz – ez általában azt jelenti, hogy a dinnye érése (természetes körülmények között) befejeződött.
 
# '''Vizsgáld meg alaposan a kiválasztott dinnye héját.''' Jó jel, ha a szára, a szár környéke és az ezzel ellentétes pont is száraz – ez általában azt jelenti, hogy a dinnye érése (természetes körülmények között) befejeződött.
 
# '''Keresd a pörsenéseket!''' Bizakodásra ad okot az is, ha a dinnye héján (főként a csíkos fajtánál) hegek, forradások, száraznak látszó pörsenések vannak, a háttérben ugyanis gyakran a cukorfok megemelkedése áll.
 
# '''Keresd a pörsenéseket!''' Bizakodásra ad okot az is, ha a dinnye héján (főként a csíkos fajtánál) hegek, forradások, száraznak látszó pörsenések vannak, a háttérben ugyanis gyakran a cukorfok megemelkedése áll.
12. sor: 12. sor:
 
# '''Egy másik módszer a „hersentés”''': ha az érett dinnye két végpontját összenyomjuk, egy halk roppanó, hasadáshoz hasonló hangot hallhatunk.
 
# '''Egy másik módszer a „hersentés”''': ha az érett dinnye két végpontját összenyomjuk, egy halk roppanó, hasadáshoz hasonló hangot hallhatunk.
 
# '''Mérvadó lehet a dinnye mérete is''': a nagyobb gyümölcsök (a csíkos fajtánál) állítólag édesebbek a kicsi társaiknál.
 
# '''Mérvadó lehet a dinnye mérete is''': a nagyobb gyümölcsök (a csíkos fajtánál) állítólag édesebbek a kicsi társaiknál.
 +
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
35. sor: 36. sor:
 
* [http://index.hu/kultur/eletmod/di0715/?print Mesterfogások dinnyevásárláshoz az Indexen]
 
* [http://index.hu/kultur/eletmod/di0715/?print Mesterfogások dinnyevásárláshoz az Indexen]
 
* [http://www.szon.hu/nyiregyhaza/dinnye-titok-anna-elarulta-nekunk-o-hogyan-valaszt/1744760 Dinnye-titok Nyíregyházán]
 
* [http://www.szon.hu/nyiregyhaza/dinnye-titok-anna-elarulta-nekunk-o-hogyan-valaszt/1744760 Dinnye-titok Nyíregyházán]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Dinnyét_vásárolni