Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diós kiflit sütni? == rightLehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb. == L…”
== Hogyan kell diós kiflit sütni? ==
[[Fájl:dios_kifli.jpg|right]]Lehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb.
== Lépések ==
# Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, egy csipet só, fél kávéskanál ecet, 4 tojás sárgája, fél doboz tejföl, olaj és liszt a kenéshez.
# Töltelék: 4 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, egy kevés citromlé.
# A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk belőle. Mácsik tészta vastagságúra (kb. 2-3 mm) sodorjuk, majd megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel, és rudat tekerünk belőlük. Így leveles, réteges lesz a tésztánk.
# Másfél órát pihentetjük, aztán kisujjnyi vastag szeleteket szelünk a rudakból, és ezeket egyenként kávéscsészealjnyi méretre sodorjuk.
# A töltelékhez a tojásfehérjét cukor nélkül habbá verjük, és ebbe tesszük a darált diós porcukros keveréket a kevés citromlével. A kis sodort karikákat egyenként megkenjük ezzel a masszával, majd újra felcsavarjuk a tésztákat.
# Forró sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
# Porcukorral, vagy anélkül esszük.
== Tippek ==
* A tészta egy részéből készíthetünk akár gesztenyés kiflit is.
== Amire szükséged lehet ==
* a fenti hozzávalók
== Figyelmeztetések ==
* Mivel elég macerás elkészíteni, csakis szeretettel együtt lesz tökéletes.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/12/dios-csodakifli.html Diós csodakifli]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:dios_kifli.jpg|right]]Lehet szülinapos édesség, lakodalmi sütemény, de a karácsonyi időszakban a legfinomabb.
== Lépések ==
# Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, egy csipet só, fél kávéskanál ecet, 4 tojás sárgája, fél doboz tejföl, olaj és liszt a kenéshez.
# Töltelék: 4 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, egy kevés citromlé.
# A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk belőle. Mácsik tészta vastagságúra (kb. 2-3 mm) sodorjuk, majd megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel, és rudat tekerünk belőlük. Így leveles, réteges lesz a tésztánk.
# Másfél órát pihentetjük, aztán kisujjnyi vastag szeleteket szelünk a rudakból, és ezeket egyenként kávéscsészealjnyi méretre sodorjuk.
# A töltelékhez a tojásfehérjét cukor nélkül habbá verjük, és ebbe tesszük a darált diós porcukros keveréket a kevés citromlével. A kis sodort karikákat egyenként megkenjük ezzel a masszával, majd újra felcsavarjuk a tésztákat.
# Forró sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
# Porcukorral, vagy anélkül esszük.
== Tippek ==
* A tészta egy részéből készíthetünk akár gesztenyés kiflit is.
== Amire szükséged lehet ==
* a fenti hozzávalók
== Figyelmeztetések ==
* Mivel elég macerás elkészíteni, csakis szeretettel együtt lesz tökéletes.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/12/dios-csodakifli.html Diós csodakifli]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Kategória:Étel-ital]]