„Cukorborsó főzeléket készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

 
(6 közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
5. sor: 5. sor:
 
# '''Pirítsuk meg a borsót!''' A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig!
 
# '''Pirítsuk meg a borsót!''' A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig!
 
# '''Engedjük fel vízzel!''' Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt!
 
# '''Engedjük fel vízzel!''' Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt!
# '''Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket!''' A habarás elkészítésének javaslatát itt találhatjátok meg!
+
# '''Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket!''' [[Habarást készíteni]] sem nagy ördöngösség!
 
# '''Engedjük fel tejszínnel!''' Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt!
 
# '''Engedjük fel tejszínnel!''' Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt!
 
# '''Forraljuk össze még egyszer!''' Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket!
 
# '''Forraljuk össze még egyszer!''' Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket!
11. sor: 11. sor:
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
 
* Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót!
 
* Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót!
* Ez a főzelék azért is praktikus, mert a főzést követő turmixolással könnyen pépesített borsópürét készíthetünk belőle, mely kisbabánknak is fontos táplálékául szolgálhat.
+
* A borsófőzelék azért is praktikus, mert a főzést követő turmixolással könnyen pépesített borsópürét készíthetünk belőle, mely kisbabánknak is fontos táplálékául szolgálhat.
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
33. sor: 33. sor:
 
* [http://receptgyar.hu/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék recept]
 
* [http://receptgyar.hu/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék recept]
 
* [http://etelek.net/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék]
 
* [http://etelek.net/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék]
[http://www.example.com hivatkozás címe]
+
 
 +
[[Kategória:Étel-ital]]
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap jelenlegi, 2012. január 12., 15:26-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell cukorborsó főzeléket készíteni?

Borsofozelek.jpg

A cukorborsó főzelék egy rendkívül egészséges, gyorsan elkészíthető, ízletes étel, mely pépesített formában, akár kisbabáknak is adható. Elkészítési lépései a következők:

[szerkesztés] Lépések

  1. Pirítsuk meg a borsót! A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig!
  2. Engedjük fel vízzel! Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt!
  3. Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket! Habarást készíteni sem nagy ördöngösség!
  4. Engedjük fel tejszínnel! Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt!
  5. Forraljuk össze még egyszer! Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket!

[szerkesztés] Tippek

  • Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót!
  • A borsófőzelék azért is praktikus, mert a főzést követő turmixolással könnyen pépesített borsópürét készíthetünk belőle, mely kisbabánknak is fontos táplálékául szolgálhat.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 5dkg vaj vagy annak megfelelő olaj
  • 70-80 dkg zsenge zöldborsó
  • csontleves vagy húsleves kockával felengedett vagy sima víz
  • 2-3 evőkanál cukor
  • ételízesítő ízlés szerint
  • friss petrezselyem
  • tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • tej
  • 2-3 dl tejszín

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk, hogy nehogy túlfőzzük a borsót, mert ha túl sokáig hagyjuk főni, akkor visszakeményedik!
  • A pirításnál is vigyázzunk, hogy nehogy túl sokáig hagyjuk a lángon, mivel akkor könnyen keserű íze alakulhat ki a borsónak!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka