Csokoládémázat készíteni a sütemény tetejére szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
21. sor: 21. sor:
 
# Egy vastag falú fémlábosba tégy 10 dkg porcukrot.
 
# Egy vastag falú fémlábosba tégy 10 dkg porcukrot.
 
# Adj hozzá 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaóport.
 
# Adj hozzá 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaóport.
# Keverj hozzá 1-2 evőkanál tejet.
+
# Keverj hozzá 1-2 evőkanál tejet (esetleg vizet).
 
# Mindezt kezdd el nagyon alacsony hőfokon, a legkisebb lángon melegíteni. Folyamatosan kevergesd, hogy le ne piruljon a cukor.
 
# Mindezt kezdd el nagyon alacsony hőfokon, a legkisebb lángon melegíteni. Folyamatosan kevergesd, hogy le ne piruljon a cukor.
 
# Ha nagyon sűrű és kemény lenne a massza, egy evőkanál tejet adhatsz még hozzá.
 
# Ha nagyon sűrű és kemény lenne a massza, egy evőkanál tejet adhatsz még hozzá.
27. sor: 27. sor:
 
# Ekkor keverj a masszához 5-10 dkg puha vajat vagy zsírt. Ha kevesebb vajat használsz, keményebb csokoládébevonatot kapsz, több vajjal kissé puhább és ragacsosabb, de könnyebben szeletelhető lesz a máz (pár csepp olajat is adhatsz hozzá, hogy fényesebb legyen, de nem muszáj).  
 
# Ekkor keverj a masszához 5-10 dkg puha vajat vagy zsírt. Ha kevesebb vajat használsz, keményebb csokoládébevonatot kapsz, több vajjal kissé puhább és ragacsosabb, de könnyebben szeletelhető lesz a máz (pár csepp olajat is adhatsz hozzá, hogy fényesebb legyen, de nem muszáj).  
 
# A kevergetés hatására langyosra hűlt mázat öntsd rá a lehetőség szerint lehűtött sütemény tetejére, és néhány gyors mozdulattal simítsd el.
 
# A kevergetés hatására langyosra hűlt mázat öntsd rá a lehetőség szerint lehűtött sütemény tetejére, és néhány gyors mozdulattal simítsd el.
# A csokoládémázzal bevont süteményt tedd vissza a hűtőbe, hagyd dermedni. Szeleteléskor itt is érdemes forró vízbe mártott kést használni.
+
# A csokoládémázzal bevont süteményt tedd vissza a hűtőbe, hagyd dermedni. Szeleteléskor itt is érdemes forró vízbe mártott kést használni.  
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
50. sor: 50. sor:
 
* [http://www.tortaimado.hu/2008/11/csokimz-hozzvalk-3-evkanl-szitlt.html Többféle csokoládémáz leírása a Tortaimádó blogon]
 
* [http://www.tortaimado.hu/2008/11/csokimz-hozzvalk-3-evkanl-szitlt.html Többféle csokoládémáz leírása a Tortaimádó blogon]
 
*[http://www.nosalty.hu/recept/kedvenc-csokimaz Kedvenc csokimáz a Nosalty-n]
 
*[http://www.nosalty.hu/recept/kedvenc-csokimaz Kedvenc csokimáz a Nosalty-n]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)