Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Csokis kekszet készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Gycsutk (vitalap | szerkesztései) 2016. szeptember 2., 11:17-kor történt szerkesztése után volt. (Amire szükséged lehet)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell csokis kekszet készíteni?

Csokiskeksz.jpg

Ha kedved támad egy kis házi készítésű édességhez, akkor a csokis keksz (Chocolate Chips Cookies) tökéletes választás lehet. Nem igényel sok időt az elkészítése, és biztos sikert aratsz vele.

Szerkesztés Lépések

  1. Melegítsd elő a sütőt körülbelül 190 fokon.
  2. Készítsd elő a hozzávalókat, és láss neki a tészta elkészítéséhez.
  3. Tedd egy tálba a lisztet, a sütőport és a sót.
  4. A vajat, a cukrot és a vanília aromát keverd össze egy másik tálba, amíg el nem éri a krémes állagot.
  5. Egyenként add hozzá a tojásokat a krémhez, gondosan összekeverve utána a masszát.
  6. Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket a masszához.
  7. Szórd bele az összetört csokoládét a tésztába.
  8. Helyezz sütőpapírt a tepsibe, és a krémből egy evőkanállal tegyél apró gombócokat a tepsire.
  9. Süsd körülbelül 9-11 percig a kekszet, amíg aranybarna nem lesz.
  • Ahhoz hogy a keksz szépen feljöjjön az összekevert masszát rakd be a hűtőbe egy rövid időre, hogy lehűljön. Utána könnyebb lesz kanállal kimérni az adagokat.
  • Ha ünnepek után készítesz sütit, a megmaradt mikulások, húsvéti nyuszik is kiválóan alkalmasak erre a célra.
  • A még meleg keksz egy kis tejjel, kakaóval vagy fagyival kiváló párosítás.
  • Csokoládé mellett fokozhatod az ízeket más finomságok hozzáadásával. Tehetsz a masszába diót, fahéjat, vagy amit éppen megkívánsz, és illik a süti ízvilágához.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 270 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 225 g vaj
  • 150 g barna cukor
  • 150 g fehér cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 tojás
  • 180 g félédes csokoládé
  • 90 g dió (amennyiben szeretnél rakni bele)

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Amikor megsült a keksz, ne szedd ki azonnal a tepsiből. Hagyd egy kicsit hűlni, hogy megszilárduljon. Ha túl hamar akarod átrakni, a lágy tészta széteshet.
  • Ügyelj rá, hogy nehogy odaégjen a keksz. Ha túl magas a sütő hőmérséklete, könnyen megéghet a keksz alja, ilyenkor inkább vedd lejjebb a hőfokot.


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk