„Citromlekvárt készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell citromlekvárt készíteni? == right|250px '''Sokaknak már a narancslekvár is túl extrém ízvilággal rendelkezik, ám a g…”)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2020. február 5., 18:37-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell citromlekvárt készíteni?

Citromleki.jpg

Sokaknak már a narancslekvár is túl extrém ízvilággal rendelkezik, ám a gasztronómia világában az a jó, hogy nyugodtan kísérletezhet az ember. Ha van otthon pár darab citromunk, akkor lehet még csavarni egyet a citrusos ízeken. Próbáld ki, hogy hogyan ízlik a citrom fanyarsága édes lekvárként elkészítve, süteménnyel tálalva.

[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsd elő a citromokat (fél kg):
    • Alaposan mosd meg és törölgesd meg őket.
    • Hosszában vágd ketté a citromokat, majd szedegesd ki a magokat.
    • Héjastól vágd fel kisebb szeletekre.
  2. Vegyél elő egy lábast, tedd bele a citromokat, majd öntsd fel vízzel (1 liter).
  3. Hagyd 1 napig állni.
  4. Másnap tedd fel a tűzhelyre. Miután felforrt, 20 percig hagyd rotyogni. Időközben kevergesd is meg.
  5. Hagyd újabb 1 napig állni.
  6. Másnap add hozzá a cukrot is, majd tedd fel újra a tűzhelyre. Forrástól számítva addig főzd, míg megkocsonyásodik. Ez kb. 40 percet vesz igénybe.
  7. Töltsd sterilizált üvegekbe (kb. 4 kis üveg):
    • Zárd le. Hagyd kihűlni.
    • Felhasználásig tedd a kamrába.
  8. Tálald édes kaláccsal, muffinnal.


[szerkesztés] Tippek

  • Ha keserűnek találod, akkor máskor a második napon öntsd le róla a vizet, és újabb 1 liter víz felhasználásával készítsd el.
  • Különleges gasztroajándék lehet belőle.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 4 db kis üveg
  • fél kg citrom
  • 1 kg cukor
  • 1 liter víz


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Csak akkor kezdj bele, ha tudsz kis időt szánni rá egymást követő három napon át.
  • Legjobb, ha biocitromot vásárolsz, mert héjastól kerül fogyasztásra.
  • Ha nincs kamrád, akkor napfénytől védett helyen tárold.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó