Bruschettát készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell bruschettát készíteni? ==
 
== Hogyan kell bruschettát készíteni? ==
  
[[Fájl:bruschetta.jpg|right|200px]]A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors. Eredetileg csak a pirítós, a fokhagyma és az olívaolaj hármasára épült, de ma már sokféle változata létezik. Legismertebb és leghétköznapibb a paradicsomos feltétű, melyet most ismertetni fogunk.  
+
A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors. Eredetileg csak a pirítós, a fokhagyma és az olívaolaj hármasára épült, de ma már sokféle változata létezik. Legismertebb és leghétköznapibb a paradicsomos feltétű, melyet most ismertetni fogunk.  
  
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
# '''Készítsük elő az alapanyagokat! Mossuk meg a paradicsomokat, és egyúttal távolítsuk el a csumáját is.''' Pucoljuk meg a kellő mennyiségű fokhagymát is.
+
# Készítsük elő az alapanyagokat! Mossuk meg a paradicsomokat, és egyúttal távolítsuk el a csumáját is. Pucoljuk meg a kellő mennyiségű fokhagymát is.
# '''Vágjuk apróra a paradicsomot és a fokhagymát!''' Utóbbit fokhagymanyomóval is megoldhatjuk, a lényeg, hogy a lehető legapróbb kockákra szeljük a paradicsomot. A fokhagyma csak a pikáns íze miatt elengedhetetlen.
+
# Vágjuk apróra a paradicsomot és a fokhagymát! Utóbbit fokhagymanyomóval is megoldhatjuk, a lényeg, hogy a lehető legapróbb kockákra szeljük a paradicsomot. A fokhagyma csak a pikáns íze miatt elengedhetetlen.
# '''Aprítsuk fel a friss bazsalikomleveleket is!'''
+
# Aprítsuk fel a friss bazsalikomleveleket is!
# '''Tegyük egy tálba az eddigi hozzávalókat!'''
+
# Tegyük egy tálba az eddigi hozzávalókat!
# '''Öntsük rá az extra szűz olívaolajat, majd ízesítsük sóval és borssal!'''
+
# Öntsük rá az extra szűz olívaolajat, majd ízesítsük sóval és borssal!
# '''Keverjük össze és hagyjuk állni legalább 1 órát!'''
+
# Keverjük össze és hagyjuk állni legalább 1 órát!
# '''Közvetlen fogyasztás előtt pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát!'''
+
# Közvetlen fogyasztás előtt pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát!
# '''Végül tegyünk bőven a paradicsomos raguból a kenyérszeletekre!'''
+
# Végül tegyünk bőven a paradicsomos raguból a kenyérszeletekre!
  
  
54. sor: 54. sor:
 
* [http://www.nosalty.hu/recept/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta]
 
* [http://www.nosalty.hu/recept/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta]
 
* [http://www.tutireceptek.hu/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta 2]
 
* [http://www.tutireceptek.hu/paradicsomos-bruschetta Paradicsomos bruschetta 2]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)