Blansírozni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell blansírozni? ==
 
== Hogyan kell blansírozni? ==
  
[[Fájl: Fagyasztott_etel.jpg|right|250px]]Zöldségek és gyümölcsök legegyszerűbb konzerválási módja, ha mélyhűtőbe pakolod őket. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs esetén előfordulhat az, hogy „hűtőízű“ lesz, vagy hamar gumiszerűvé, ízetlenné és színtelenné válik. Blansírozással, azaz rövid hőkezeléssel, hősokkolással meg tudod őrizni eredeti, zamatos és roppanós állagukat. Emellett gyümölcsök hámozásának megkönnyítésére is kiváló módszer.
+
Zöldségek és gyümölcsök legegyszerűbb konzerválási módja, ha mélyhűtőbe pakolod őket. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs esetén előfordulhat az, hogy „hűtőízű“ lesz, vagy hamar gumiszerűvé, ízetlenné és színtelenné válik. Blansírozással, azaz rövid hőkezeléssel, hősokkolással meg tudod őrizni eredeti, zamatos és roppanós állagukat. Emellett gyümölcsök hámozásának megkönnyítésére is kiváló módszer.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
15. sor: 15. sor:
 
# Amikor kiveszed őket, el kell találnod azt a pillanatot, hogyha egy kicsit még bennehagynád őket a forró vízben, akkor majdnem teljesen megfőnének. Gyorsan vedd ki szűrőbe, majd mehet rá az előkészített jéghideg víz. Ha a csapvizetek jó hideg, akkor az is elég, ha bőven ráengeded.
 
# Amikor kiveszed őket, el kell találnod azt a pillanatot, hogyha egy kicsit még bennehagynád őket a forró vízben, akkor majdnem teljesen megfőnének. Gyorsan vedd ki szűrőbe, majd mehet rá az előkészített jéghideg víz. Ha a csapvizetek jó hideg, akkor az is elég, ha bőven ráengeded.
 
# Ha kihűltek, csorgasd le őket. Ha a mélyhűtőbe szántad őket, akkor zacskózd be, és mehetnek is a fagyasztóba. Amennyiben a gyümölcsök héjától akartál így könnyebben megválni, akkor indulhat a pucolás. Kés segítségével még gyorsabban végezhetsz.
 
# Ha kihűltek, csorgasd le őket. Ha a mélyhűtőbe szántad őket, akkor zacskózd be, és mehetnek is a fagyasztóba. Amennyiben a gyümölcsök héjától akartál így könnyebben megválni, akkor indulhat a pucolás. Kés segítségével még gyorsabban végezhetsz.
 +
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
44. sor: 45. sor:
 
* [http://www.jotudni.hu/tippek/blansirozas.html Blansírozás]
 
* [http://www.jotudni.hu/tippek/blansirozas.html Blansírozás]
 
* [http://www.ritakonyhaja.hu/konyha/praktikak-tippek/2053-blansirozas-keszitsunk-magunk-mirelit-zoldsegeket.html Hogyan kell blansírozni?]
 
* [http://www.ritakonyhaja.hu/konyha/praktikak-tippek/2053-blansirozas-keszitsunk-magunk-mirelit-zoldsegeket.html Hogyan kell blansírozni?]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Blansírozni