Birsalmasajtot készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell birsalmasajtot készíteni? == | == Hogyan kell birsalmasajtot készíteni? == | ||
− | [[Fájl:birsalmasajt.jpg|right|280 px | + | [[Fájl:birsalmasajt.jpg|right|280 px]]A birsalma nyersen fogyasztva savanykás, fanyar ízű, de igazi vitaminforrás lehet a téli, megfázós hónapokban, ugyanis magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. Emellett erősíti az immunrendszert, elősegíti az emésztést és a szervezet méregtelenítését, valamint szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet. Télre befőttet vagy akár „sajtot” is készíthetünk belőle. Utóbbi csemege receptjét mutatjuk be cikkünkben. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
19. sor: | 19. sor: | ||
*A magok helyett vagy mellett fahéjjal is ízesíthetjük a birsalmasajtot. | *A magok helyett vagy mellett fahéjjal is ízesíthetjük a birsalmasajtot. | ||
+ | *Sütemények tésztájába és töltelékébe is felhasználhatjuk a birsalma-darabokat. | ||
+ | * Sült szárnyasok mellé köretként is kínálhatjuk. | ||
*Különböző formájú sütemény-szaggatókkal (pl. mézeskalács-figura, hold) is feldarabolhatjuk a megdermedt birsalmasajtot. | *Különböző formájú sütemény-szaggatókkal (pl. mézeskalács-figura, hold) is feldarabolhatjuk a megdermedt birsalmasajtot. | ||
− | |||
− | |||
*Karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet ez a téli csemege. Csomagoljuk be a birsalmasajtokat (kockákat, egyéb formájúakat) szép papírba, vagy tegyük őket ünnepi mintájú kis papírzacskóba vagy organzából készült zsákocskába! | *Karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet ez a téli csemege. Csomagoljuk be a birsalmasajtokat (kockákat, egyéb formájúakat) szép papírba, vagy tegyük őket ünnepi mintájú kis papírzacskóba vagy organzából készült zsákocskába! | ||
35. sor: | 35. sor: | ||
*A birsalmapép főzés közben könnyen leéghet, ezért folyamatosan kevergessük, és amikor már elkezd pöfögni, akkor azonnal vegyük le a tűzhelyről! | *A birsalmapép főzés közben könnyen leéghet, ezért folyamatosan kevergessük, és amikor már elkezd pöfögni, akkor azonnal vegyük le a tűzhelyről! | ||
*Ne fémtálcára és ne is alufóliára öntsük ki a birsalmasajtot, mert a szárítása során ezektől megfeketedik! | *Ne fémtálcára és ne is alufóliára öntsük ki a birsalmasajtot, mert a szárítása során ezektől megfeketedik! | ||
+ | ell más tenned, mint az „IDE” szó helyett beírnod a kiválasztott Youtube videó egyedi kódját! | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
* Saját recept, saját tapasztalatok | * Saját recept, saját tapasztalatok | ||
− | |||
− |