Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Bio joghurtot készíteni házilag

267 bájt hozzáadva, 2014. szeptember 29., 15:02
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell {{PAGENAME}}bio joghurtot készíteni házilag? ==
[[Fájl:ID-10045702.jpg|right|250px]]A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt por kultúra porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre , hogyan készül a bio joghurt!
== Lépések ==
# Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C fokosra, hőmérővel -ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot!.
# Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
# Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegjébeüvegébe!
# Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
# Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
* Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
* De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!
 
== Amire szükséged lehet ==
 
* tej
* bio joghurt por
* érlelő
 
== Figyelmeztetések ==
 
* Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!
* De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből!
Isteni finom!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
593
szerkesztés