Banános palacsintát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. március 27., 16:18-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell banános palacsintát készíteni? == A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának. [[Fá…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell banános palacsintát készíteni?

A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának. http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/02/bananos-palacsinta.html

Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: 4 érett banán, 4 tojás, 6 dkg mandula liszt, ½ tk. faháj, 2 ek. mogyoróolaj, tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
  2. A banánokat botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, lisztet és az olajat, amjd habverővel habosra verjük.
  3. Felforrósított serpenyőben tenyérnyi nagyságú palacsintákat sütünk.
  4. Házi csipkebogyólekvárral vagy xillites kakaóporral tálaljuk.

Tippek

Amire szükséged lehet

  • 4 érett banán
  • 4 tojás
  • 6 dkg mandula liszt
  • ½ tk. faháj
  • 2 ek. mogyoróolaj
  • tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor

Figyelmeztetések

  • Hogy elkerüljük a palacsinták letapadását célszerű minden sütés előtt pár csepp olajat önteni a serpenyőbe.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag, Paleolit Kitti