Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Bakkarát játszani

Szerkesztés Hogyan kell bakkarát játszani?

Bakkara-baccarat-jatek-szabalyok-ingyenes.jpg

Szeretnél bakkarát játszani, de nem tudod, hogyan kell? A bakkara (baccarat) egy rendkívül népszerű kártyajáték, ami egyre inkább hódít a magyarok körében is. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Szerkesztés Lépések

 1. A játék célja: A bakkarában játék célja, hogy minél közelebb kerüljünk a maximális pontértékhez, ami 9. Kezdéskor a játékos és a bank is 2-2 lapot kap. Amennyiben a játékos lapjainak értéke 0-5 között van, úgy automatikusan kap egy harmadik lapot. A bankra is vonatkoznak speciális szabályok, de előbb nézzük, hogyan kell kiszámolni a pontokat.
 2. A lapok értéke: A számos lapok annyit érnek, amekkora szám van rajtuk, kivéve a 10-es, mert ez nullát ér. A figurás lapok értéke ugyancsak nulla, kivéve az ászé, mert ez 1-et ér.
 3. Pontszámítás a bakkarában: A lapok összértékét az egyes lapok értékének összeadása révén nyerjük. Ha azonban ez több, mint 9, akkor a baloldali számot el kell venni. Tehát 12 estén a lapok értéke 2, míg 6 esetén 6. A lapok legmagasabb értéke így csak 9 lehet.
 4. A banknak is kell harmadik lapot húznia az alábbiak szerint (zárójelben a bank lapjainak értéke):
  • (0-2) -> A banknak húznia kell harmadik lapot.
  • (3) -> A bank húz egy harmadik lapot, ha a játékos is húz, kivéve ha a játékos harmadik lapjának értéke 8.
  • (4) -> A bank húz egy harmadik lapot, ha a játékos harmadik lapjának értéke 2, 3, 4, 5, 6, vagy 7.
  • (5) -> A bank húz egy harmadik lapot, ha a játékos harmadik lapjának értéke 4, 5, 6, vagy 7.
  • (6) -> A bank húz egy harmadik lapot, ha a játékos harmadik lapjának értéke 6, vagy 7.
  • (7) -> A bank nem húz harmadik lapot.
 5. A bakkarában az is különleges, hogy nem csak akkor tudunk nyerni, ha ténylegesen nyerünk. Fogadhatunk ugyanis arra is, hogy a bank nyer, vagy döntetlen lesz az eredmény. Ha mi nyerünk, akkor 1:1 oddszal egyszeres pénzt fizet a bank, ha a bank nyer akkor ugyancsak 1:1 oddszal fizet, de 5 százalék levonódik a nyereményből, míg döntetlen esetén 8:1 oddszal fizet.
 • Mielőtt élesben, pl. egy online kaszinóban tennéd próbálra a szerencsédet, először játssz ingyenes online bakkarát, ehhez alább adtunk is egy tippet.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

 • némi szerencse


Szerkesztés Figyelmeztetések

 • Ne feledd, a bakkara is egy szerencsejáték, játszd felelősséggel, s persze pénzben csak akkor, ha már elmúltál 18 éves.
 • A baccarat számos fajtája létezik, ezért érdemes mindig megnézni, hogy az adott helyen (pl. online magyar kaszinóban melyik változatot is játszák).

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell