Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Az elsózott ételt megmenteni

egy bájt hozzáadva, 2015. augusztus 2., 17:23
1. Növeled az étel mennyiségét:
* Tejes, tejszínes, tejfölös levesek, főzelékek, szószok, pürék esetén: önts bele még többet az adott tejtermékből. Felveszik a sós ízt, és még lágyabbá is teszik az ételt.
* Saját alapanyaggal is gazdagíthatod az ételt, pl. krumplipüré, levesek esetén. Ha megnöveled az alapanyag mennyiségét, egyértelműen veszíteni fog a sósságából.
 
=== 2. Más alapanyag hozzáadásával: ===
* Burgonyás módszer: tegyél egy megpucolt, kockára vagy félbevágott nyers krumplit a főztödbe, majd öt-tíz perc további főzés után szedd ki belőle. A burgonya könnyen felszívja a sót, így akár egy krumpliszem is ki tud segíteni a bajból.
966
szerkesztés