Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Az XBox One S-t beállítani

Szerkesztés Hogyan kell az XBox One S-t beállítani?

X-Box One S.jpg

Egyre kedveltebb és elterjedtebb időtöltés konzoljátékokkal játszani, manapság a Playstation és az XBox megoldásai a legismertebbek. Az utóbbi legfrissebb újítása a hófehér Xbox One S már képes a 4K-s tévékkel is tökéletesen működni, a konzolja 40%-kal kisebb, mint idősebb társáé, és akár 2 TB-os tárhellyel is kapható. Nem boldogulsz a beüzemelésével? Tartsd magad az alábbi lépésekhez, és már készülhetsz is a játékra!

Szerkesztés Lépések

 1. Válaszd a játékot csomagban! Célszerű szettben megvásárolni, ami általában 1 db konzolt, 2 db kontrollert és legalább 1 - de szerencsésebb esetben inkább 2 - játékot rejt magában.
 2. Végezd el az alapbeállításokat! Általában alapos leírás jár hozzá, valamint az interneten is rengeteg videót lehet találni, ha segítségre szorulsz.
  • A konzol megfelelő helykiválasztása során ügyelj arra, hogy könnyen összeköthető legyen a TV-vel a HDMI kábel segítségével, valamint csatlakoztatható legyen a routerhez is. Ugyan az XBox képes a wireless (vezeték nélküli) működésre, mégis a kábel biztosítja a tökéletes internetkapcsolatot, s ezáltal a felejthetetlen játékélményt is.
  • A kábelek összekötése után párosítsd a kontroller(eke)t a konzollal a kontrolleren található XBox gombok megnyomásával!
  • Ezután állítsd be a nyelvet, időzónát és az internetkapcsolatot.
 3. Telepítsd a frissítéseket! Ez azért lényeges pont, mert gyakori, hogy egy konzol hónapokat áll a boltban vagy raktárban, s ekkor nem kerül fel rá újítás.
 4. Hozd létre saját profilod! Saját profilt minden esetben készítened kell, amennyiben előtte még nem rendelkeztél vele.
 5. Válassz a játékok közül! A játéktípusok skálája végtelen: kalandjátékoktól kezdve a sport-, és versenyjátékon keresztül a logikaiig rengeteg típus közül lehet választani. Manapság a legnépszerűbb játékok közé tartozik a FIFA, a Forza Motorsport, a Call of Duty, a GTA, a Minecraft és nem utolsósorban a Battlefield.
 6. Telepítsd a gondosan kiválasztott játékot! A játék telepítése - a játékmérettől és netsebességtől függően - több óráig is eltarthat. Általában egy játék 40-50 GB. Szerencsére engedi, hogy közben mást is csinálj (böngészés (Edge), videónézés (Youtube)).
 7. Tanuld meg kezelni a választott játékot! A játék első elindításakor van egy bemutató (tutorial) rész, mely a kontroller gombok használatában, irányításában van segítségedre.
 8. Játékra fel!
 • Kapcsold ki a konzolt játék után! Ugyan bizonyos idő után automatikusan kikapcsol a konzol, de hosszabb élettartamot biztosíthatsz neki, ha egyből játék után hagyod pihenni.
 • Vásárold meg CD-n! A játékokat nem csak internetről lehet letölteni, hanem meg lehet venni CD-n is. Természetesen az időigényes telepítéssel így is vacakolni kell, de ha esetleg megunod, használtként könnyen túl tudsz rajta adni.
 • Fizess elő az EA Access-re! Évi pár ezer forintért cserébe a játékok nagy részéhez hozzáférsz.
 • Ne zavard családodat, lakótársaidat! Használj például fülhallgatót, aminek beszerzésével mások nyugalmának megzavarása nélkül tudod élvezni a játékot.
 • Minden játéknál találsz részletes leírást, előképeket (preview) és oktató videót is, így könnyen el tudod dönteni, hogy melyikkel töltenéd legszívesebben szabadidődet.
 • Az XBox Live előfizetésnek köszönhetően a világ bármely pontján lévő társunkkal játszhatunk. Ezenkívül, az úgy nevezett lokális használat során azonos helyszínen, egy konzolon egy, vagy - játéktípustól függően - akár több játékos is élvezheti a játékok adta örömöt.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

 • XBox One S csomag (konzol, kontroller),
 • internetkapcsolat,
 • megfelelő képfelbontású TV,
 • szabadidő.

Szerkesztés Figyelmeztetések

 • A működtetéséhez folyamatos internetkapcsolat szükséges.
 • Törölgesd meg gyakran a konzolt! Ezzel megnövelheted az élettartamát.
 • Ne költs túl sokat játékokra! Inkább alaposan nézd át a leírásokat, bemutató videókat, tudatosan válaszd ki a kedvedre valót.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kamillaakameleon