„Aszalt szilvás csirkemellet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell aszalt szilvás csirkemellet készíteni?)
(Kapcsolódó források, hivatkozások)
32. sor: 32. sor:
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
  
Árokné Béres Anikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
+
'''Árokné Béres Anikó''' pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap 2013. december 4., 14:09-kori változata

Hogyan kell aszalt szilvás csirkemellet készíteni?

Aszalt szilvas csirkemell.jpg

Az étel lényege: rétegelt csirkefalatkák, szalonna övezte, aszalt gyümölcsök borította jénai tálban. Nem állítom, hogy a legolcsóbb étel lenne, de hát egyszer van karácsony egy évben. Az elkészítése nagyon egyszerű, amíg a hús sül, készíthetjük a köretet, vagy az ünnepi menü egyéb fogásait.

Az eredmény mennyei, mindenkinek bátran ajánlom.

Lépések

  1. Kibéleljük a jénai tálunkat a bacon szalonnával.
  2. Elkezdjük rétegezni felváltva a sajtot, valamint a tojásban megforgatott húst, és közé szórjuk a kedvenc aszalt gyümölcsünket.
  3. A legvégén behajtogatjuk a bacon szalonna szeleteket, de a szalonna alá rakjunk füstölt tarját vagy parasztsonkát is.
  4. Fóliával beborítjuk, 1 órán keresztül rajta hagyjuk, úgy sütjük.
  5. Levéve róla a fóliát, megint kb. 1 órán keresztül kell sütni.

Tippek

  • Lehet a sorokba füstölt tarját is rétegezni, a lényeg, hogy sajt minden soron legyen, mert ez az összekötő anyag.
  • Köretnek rizottórizst, vagy bulgurt ajánlok almakockákkal és 1 dl fehérborral bolondítva.

Amire szükséged lehet

  • 1 kg csirkemell, szép filigrán szeletekre vágva, klopfolni nem kell
  • 50 dkg füstölt bacon szalonna
  • 2 db felvert tojás, őrölt szerecsendióval ízesítve
  • 30 dkg aszalt gyümölcs tetszés szerint (nálunk az aszalt szilva a befutó)
  • 30-35 dkg reszelt sajt (fele részben füstölt, pl. karaván, fele részben trappista)
  • néhány szelet füstölt tarja, vagy egy tasak parasztsonka

Figyelmeztetések

  • A sütés: fél óráig 200, majd 180 fokon történjen! Másfél óra után figyeljünk oda a húsra, el ne égessük, mert a sütők különböző hatásfokkal működhetnek! (pl. légkeveréses sütőben a második óra csak kb. 40-45 perc legyen)

Kapcsolódó források, hivatkozások

Árokné Béres Anikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya