Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Almachipset készíteni házilag

2 456 bájt hozzáadva, 2018. április 30., 08:27
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell almachipset készíteni házilag? == right|250px Nassolni mindenki szeret. Sőt, amennyiben a nassolnivaló '''egészséges alap…”
== Hogyan kell almachipset készíteni házilag? ==

[[Fájl:Almachips.jpg|right|250px]] Nassolni mindenki szeret. Sőt, amennyiben a nassolnivaló '''egészséges alapanyagokból készül''', és elfogyasztása nem veszélyezteti a nyári bikini-alakot, akkor tökéletes választás egy esti filmnézéshez. Az almachipsre mindezek a kitételek vonatkoznak. Lássuk, hogyan készítheted el otthon.


== Lépések ==

# Készíts elő egy tepsit, amire rá tudsz helyezni egy rácsot, arra pedig teríts '''sütőpapírt'''. Így a meleg levegő mindenhol érni fogja az almát, hamarabb tud kiszáradni.
# Egy lábosban langyosíts fel kb. '''2-3 evőkanál mézet'''.
# A kiválasztott almákat vágd '''vékony, kb. 3 mm-es szeletekre'''. Ezt uborka-szeletelővel is megoldhatod.
# Az almaszeletek közepéből a magokat szedd ki, de a magházat hagyd benne.
# Az almakarikákat fektesd egymás mellé a tepsibe, majd kend meg a méz felével.
# Tedd a sütőbe, majd 130 fokos '''sütőben szárítsd''' 20-30 percig.
# Így, a sütési idő közepén újra vedd ki a tepsit, és kend meg az almákat a maradék mézzel.
# Ezt követően még 20 percig süsd az almákat.
# A '''kész almachipset már tálalhatod''' is.



== Tippek ==

* Méz, illetve porcukor helyett kevéske eritrtittel, xilittel vagy steviával is meghintheted.
* Próbálkozhatsz izgalmasabb ízesítéssel is, például fűszerként felhasználhatsz mézeskalács fűszerkeveréket is.
* Ha megkedvelted ezt az eljárást, akkor egyéb gyümölcsökkel, zöldségekkel is kísérletezhetsz.
* Az almakarikákat felszeletelés után kevéske citromlével is bekenheted, hogy ne barnuljanak meg, valamint jó ízt is ad neki.


== Amire szükséged lehet ==

* 2 db édesebb fajtájú alma
* 2-3 ek. méz, édesítőszer
* őrölt fahéj


== Figyelmeztetések ==

* Sütés közben többször is leellenőrizheted az almák állapotát, ugyanis azok víztartalmától és a sütőtől függ a sütési idő. Ügyelj, nehogy túlságosan kiszáradjon vagy nedves maradjon.
* Ha fahéjat teszel rá, akkor a sütési idő vége előtt kb. 2 perccel szórd csak rá az almákra, különben könnyen megéghet.


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.salatagyar.hu/almachips-hazilag-cukor-nelkul/ Hogyan kell cukormentes almachipset készíteni?]
* [http://www.femina.hu/recept/almachips/ Hogyan kell házi almachipset készíteni?]

[[Kategória:Étel-ital]]
966
szerkesztés