Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Alkoholmentes forralt bort készíteni

Szerkesztés Hogyan kell alkoholmentes forralt bort készíteni?

Hotwinee.jpg

A téli időszak egyik legnépszerűbb itala a forralt bor. Bár alkoholos italként leszűkül a kör, hogy kik fogyaszthatják, jó hír, hogy létezik alkoholmentes verziója is. Ez éppen olyan finom, mint a hagyományos verzió. Lássuk, hogyan készíthetjük el.


Szerkesztés Lépések

  1. Találd ki az ízvilágot:
    • Gyümölcslevek: szűrt gyümölcslé szükséges az alaplé elkészítéséhez, melyhez választhatsz például szőlőlé, vörösáfonyalé, almalé, szilvalé és piros gyümölcsös levek közül. Amennyiben fehér bort szeretnél utánozni, az almalé - szőlőlé használata javasolt, míg vörös boros jelleg eléréséhez a piros bogyós, illetve a pirosas színű gyümölcslevek.
    • Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, kardamom és egyéb karácsonyi fűszerek
    • Egyéb összetevők: víz, facsart narancslé és néhány narancsszelet
  2. Mérd ki a hozzávalókat: két doboz gyümölcsléhez 3 dl víz, 1 fél narancs leve, illetve fél narancs szeletekre vágva és ízlés szerinti fűszerezés
  3. Készítsd el az innivalót: a hozzávalókat tedd egy nagy lábosba, majd forrásig melegítsd fel.
  4. Dekorálj: egy szép borospohárba beletöltve, narancsszelettel, fahéjrúddal kidíszítve még jobban esik majd elfogyasztani a mentes forralt bort.


  • Amennyiben a fűszerezést egyszerűsítenéd, a boltokban kapható tasakos forralt bor fűszerkeveréket is használhatod.
  • Gyerekek és kismamák is fogyaszthatják.
  • Pár csepp citromlé hozzáadásával élénkebb színhatást tudsz elérni a pirosas színű gyümölcslevekben.


Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • Fűszerek: forralt bor fűszerkeverék vagy fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, kardamom és egyéb karácsonyi fűszerek
  • Két doboz gyümölcslé, 3 dl víz, 1 fél narancs leve, illetve fél narancs szeletekre vágva


Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Ha mézzel szeretnéd ízesíteni, akkor csak a tűzről levéve csorgasd bele a mézet, így minél több értékes összetevő marad benne.
  • A ribizlilének is gyönyörű, vörös színe van, viszont fontos édesítéssel ellensúlyozni fanyar ízét.


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó