„Aktívan pihenni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Lépések)
(Hogyan kell aktívan pihenni?)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell aktívan pihenni? ==
 
== Hogyan kell aktívan pihenni? ==
  
A pihenés minden ember életében fontos tényező. Munkánk sikeres elvégzéséhez és céljaink eléréséhez friss észjárás és testi fittség szükséges, amihez a pihenés elengedhetetlen. Na de tévhit, hogy az alvás vagy a tunyulás az egyetlen pihentető tevékenység. Sőt, a sport és a különböző hobbik vagy aktív tevékenységek sokkal jobban kikapcsolják és pihentetik az agyat és a szervezetet, mint gondolnánk. Hogyan is kéne ezt kivitelezni, illetve egyáltalán milyen aktív pihenési formát válasszon az ember? Most kiderül.
+
[[Fájl:badminton-1315636.jpg]]A pihenés minden ember életében fontos tényező. Munkánk sikeres elvégzéséhez és céljaink eléréséhez friss észjárás és testi fittség szükséges, amihez a pihenés elengedhetetlen. Na de tévhit, hogy az alvás vagy a tunyulás az egyetlen pihentető tevékenység. Sőt, a sport és a különböző hobbik vagy aktív tevékenységek sokkal jobban kikapcsolják és pihentetik az agyat és a szervezetet, mint gondolnánk. Hogyan is kéne ezt kivitelezni, illetve egyáltalán milyen aktív pihenési formát válasszon az ember? Most kiderül.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==

A lap 2016. június 10., 08:24-kori változata

Hogyan kell aktívan pihenni?

Badminton-1315636.jpgA pihenés minden ember életében fontos tényező. Munkánk sikeres elvégzéséhez és céljaink eléréséhez friss észjárás és testi fittség szükséges, amihez a pihenés elengedhetetlen. Na de tévhit, hogy az alvás vagy a tunyulás az egyetlen pihentető tevékenység. Sőt, a sport és a különböző hobbik vagy aktív tevékenységek sokkal jobban kikapcsolják és pihentetik az agyat és a szervezetet, mint gondolnánk. Hogyan is kéne ezt kivitelezni, illetve egyáltalán milyen aktív pihenési formát válasszon az ember? Most kiderül.

Lépések

 1. Fogadjuk el, hogy szükségünk van a pihenésre. Nem csak akkor, amikor már szervezetünk is jelzi a kimerülést. Persze az sem jó, ha „túlpihenjük” magunkat. A mértékletesség elve az életmódunkra is igaz kell, hogy legyen.
 2. Határozzuk meg, hogy egy héten hány alkalommal lépjünk ki a megszokott ritmusunkból, és foglalkozzunk aktívan pihentető tevékenységekkel. Ha törik, ha szakad, próbáljuk meg magunkat tartani a céljainkhoz.
 3. Családunkkal és barátainkkal is közöljük, hogy legyenek tekintettel az életmód változtatásunkra. Cserébe egy kipihent és energikus embert fognak látni nap mint nap.
 4. Válasszuk ki a számunkra legszórakoztatóbb, legideálisabb formáját a kikapcsolódásnak, és hajtsuk végre minél rendszeresebben.
 5. Ne legyünk restek partnereket találni programjainkhoz.
 6. Élvezzük az energia áramlását és az aktív pihenéssel járó feltöltődést. :)

Tippek

 • Mindig a számunkra legszórakoztatóbb formáját válasszuk az aktív pihenésnek, hisz csak így fogjuk tudni lelkesedéssel művelni.
 • A lustaság nem erény. A délutáni alvás nem aktív pihenés.
 • A csapatsportok kiváló lehetőségeket nyújtanak mind ismerkedési, mind pedig aktív pihenés szempontjából.
 • A testmozgás nemcsak kiváló stressz levezető, de az egészségnek és a testünknek is jót tesz. Érdemes a kikapcsolódás e formáját választani.
 • Ha a megszokottól eltérő agymunkát végzünk, az is egyfajta lazítás. Fedezzünk fel új dolgokat!


Amire szükséged lehet

 • Sportfelszerelés, amennyiben testmozgás során engeded ki a fáradt gőzt.
 • Nyitott és tettre kész hozzáállás.
 • Vidámság.


Figyelmeztetések

 • Vigyázat! Az életmódváltás és a stresszmentes élet a külvilág számára pozitív képet festhet rólunk.


Kapcsolódó források, hivatkozások

 • Saját tapasztalat alapján

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Illes