Adventi kalendáriumot készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Gycsutk (vitalap | szerkesztései) 2017. december 14., 22:47-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell Adventi kalendáriumot készíteni?)

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell Adventi kalendáriumot készíteni?

Adventi kalendarium.jpg
Te is olyan típus vagy, hogy már december elején alig várod, hogy karácsony legyen? Az adventi kalendárium kicsiknek és nagyoknak segít, hogy hamarabb teljen az idő az ünnepekig. És mennyivel szebben telik, ha személyessé teszed saját ötleteiddel.

[szerkesztés] Lépések

 1. Gondold át, hogy hány napos kalendáriumot szeretnél készíteni. A 24 napos az általános, mely december 1-24 közötti időszakra, de van, aki kevesebb vagy több napos kalendáriumot kedvel.
 2. Találd ki, hogy mivel töltöd meg a kalendáriumot. Az adventi kalendárium kezdetben kis képekből állt, majd később alakult ki, hogy az ablakok csokit rejtsenek. Az édesség helyett azonban számtalan más meglepetéssel is megtöltheted a kalendáriumodat. A lényeg, hogy gondolj arra, akinek készíted a kalendáriumot. Olyan dolgokat válassz, aminek örülne.
  • Választhatod azt, hogy minden napra egy édességet raksz a naptárba. Érdemes több fajta finomságot választanod, hogy változatosabb legyen a kalendárium.
  • Kitalálhatsz valamilyen témát, ami szerint megtöltöd az egyes napokat. Például minden napra egy idézetet, vagy egy kis játékot esetleg fényképet rejtesz el. Válassz olyan témát, amit a megajándékozott szeret. Így biztos lehetsz a pozitív hatásban.
 3. Döntsd el, hogy milyen formát adsz a kalendáriumodnak. Végtelen lehetőség van arra, hogy az ajándékokat hogyan rendezd egy kalendáriumba.
  • Választhatsz előre elkészített kalendáriumot. Ezeket több boltban is megvásárolhatod. Van olyan kalendárium, melyet meg is töltenek számodra (pl.: szépségápolási termékekkel). Beszerezheted azonban magát a kalendáriumot is, melyet te töltesz meg ajándékokkal.
  • Készíthetsz online kalendáriumot is, melyet virtuálisan tudsz eljuttatni szeretteidnek.
 4. Ha igazán egyedi kalendáriumot szeretnél készíteni, akkor használd a fantáziád vagy nézz körbe az interneten. Rengeteg ötletet találsz, például itt
 5. Amennyiben saját magad készíted el az adventi kalendárium sablonját is, érdemes néhány dolgot végiggondolnod.
  • Olyan kalendáriumfajtát válassz, ami megfelel az ajándék méretének. Például ha üzeneteket készítesz, akkor felesleges hatalmas dobozba raknod őket. Ha pedig súlyra nehezebb ajándékokat szeretnél becsomagolni, akkor például ne egy faágra kötve akard átadni, mert leszakadhat.
  • Gondolj arra, hogy praktikus legyen a kalendárium. Ha szállítanod kell, akkor például érdemes az ajándékokat üvegbe raknod vagy kisebb dobozokba. Ha pedig arra tervezted, hogy kirakják, legyen rajta olyan felület, mely segítségével felakaszthatják.
 6. Ha készen van az alapja a kalendáriumnak, már csak ki kell díszítened minden napra az ajándékokat tartalmazó ablakokat. Ügyelj rá, hogy jól láthatóan jelöld mindegyik ajándékon, hogy melyik napra szántad.
 7. Az elkészült kalendáriummal máris szebbé teheted valaki számára az adventi időszakot, hiszen az igazi öröm az, amit megoszthatsz másokkal.

[szerkesztés] Tippek

 • Érdemes olyan kalendáriumot készítened, ami tartós, és a következő évben is felhasználhatod. Természetesen akkor új ajándékokkal töltheted meg.
 • Barátaiddal, szeretteiddel megbeszélhetitek, hogy advent kezdetekor cseréltek adventi kalendáriumot. Így egymásnak készítetek ajándékot, és senki sem marad ki az apró meglepetések izgalmából.
 • Ha nincs időd a kis ajándékok kitalálására, akkor a családdal közösen is készíthettek adventi kalendáriumot. Például minden napra meggyújtotok egy gyertyát, vagy felragasztotok egy részt egy karácsonyi képre.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Advent
 • Kis ajándékok
 • Egy megajándékozottra


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Fontos, hogy a kalendárium időben, még advent előtt eljusson ahhoz, akinek készítetted.
 • Ügyelj rá, hogy akinek szánod a kalendáriumot nem allergiás e valamire. Érdemes erről tájékozódnod az ajándékok beszerzése előtt, hogy igazán élvezhesse majd az ajándékodat.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk