A rizsfőzőt használni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2018. február 21., 15:37-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell a rizsfőzőt használni? == right|250px A rizsfőzéshez már mindenkinek megvannak a saját bevált trükkjei, azonban ha sze…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell a rizsfőzőt használni?

Rizsfőző.jpg

A rizsfőzéshez már mindenkinek megvannak a saját bevált trükkjei, azonban ha szeretnéd egyszerűbben elkészíteni ezt az ételt keményebb, esetleg túl puha szemek nélkül, érdemes egy rizsfőzőt beújítanod. Ez az eszköz rendkívül egyszerűen használható, továbbá akár 6 órán keresztül is képes melegen tartani a megfőzött étket. Olvasd el, hogyan kell használni.

Lépések

  1. Mérd ki a kívánt rizsmennyiséget! Ehhez segítségedre lesz a mérőtál, illetve mérőkanál. A rizst szórd a szűrőbe, majd öblítsd át vízzel.
  2. Vedd elő a kivehető edényt, tedd bele a rizst, és egyenletesen terítsd szét az alján! Ha ezzel készen vagy, add hozzá a megfelelő mennyiségű hideg vizet.
  3. Helyezd a külső tálba a kivehető edényt, majd takard le a fedővel!
  4. Indítsd el a készüléket! Kb. 30 perc alatt el is készül a rizs, majd a gép automatikusan WARM (hőtartás) üzemmódba kapcsol, ami akár 6 órán keresztüli hőmegtartást eredményezhet.

Tippek

  • Egy lesimított mérőtál körülbelül 130 g nyers rizsnek felel meg.
  • 0,2 l víz szükséges egy lesimított mérőtálnyi rizshez.
  • Ízesítéshez használj sót, de egyéb fűszer mellett is leteheted voksodat.
  • A rizs még ízletesebbé válik, ha a főzést követően a WARM (hőtartás) állapotot 10-20 percig nem kapcsolod le.
  • Tálalás előtt finoman keverd meg a rizst.
  • A következő adagot azon nyomban főzheted, ezt a COOK (rizsfőzés) felirat jelzi.

Amire szükséged lehet

  • Rizs,
  • fűszerek/ só,
  • víz,
  • rizsfőző.

Figyelmeztetések

  • Nem javasolt 3 óránál tovább melegen tartani a rizst, mert kiszáradhat.
  • Mikor felszolgálásra kerül sor, óvatosan vedd le a fedőt és tedd félre, így elkerülve az esetleges égési sérüléseket.
  • Keverésnél ne használj fémeszközöket, hiszen azok megkárosíthatják a kivehető edény tapadásmentes felületét.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi