Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

A műhelyben a munkát megkönnyíteni

Hogyan kell a műhelyben a munkát megkönnyíteni?

Muhelymunka-megkonnyitese-1.jpg

A műhelyben végzett munka megkönnyítése nemcsak hatékonyabbá, de élvezetesebbé teszi a tevékenységeket. Az alábbi eszközök és módszerek segíthetnek abban, hogy műhelyedben igazán könnyedén menjen a munka.

Lépések

 1. Kerekes műhelykocsi használata: Egy kerekes műhelykocsi rendkívül praktikus választás a szerszámok és anyagok tárolására. Mozgathatóságának köszönhetően könnyen áthelyezheted, amikor takarítasz vagy éppen máshol van szükséged a szerszámokra. A robusztus kialakítás és a beépített munkalap ráadásul extra munkafelületet biztosít.
 2. Szerszámos kocsi ülőkével: Egy multifunkcionális szerszámos kocsi, amelyben tárolhatsz szerszámokat és egyben ülőkeként is szolgál, nagyszerű választás a komfortos munkavégzés terén. A különböző méretű rekeszek és fiókok segítenek a szerszámok rendezett tárolásában.
 3. Szerszámtartófal felszerelése: A leggyakrabban használt szerszámokat rendezetten és könnyen hozzáférhetően tárolhatod egy acéllemezre szerelt szerszámtartófal segítségével. A különböző méretű kampók lehetővé teszik, hogy minden szerszámnak meglegyen a saját helye.
 4. Szerszámosláda beszerzése: Egy strapabíró, acélból készült szerszámosláda nemcsak praktikus tárolóhely, hanem stílusos kiegészítője is lehet a műhelyednek. Az ilyen típusú ládák általában erősek és tartósak, emellett esztétikailag is vonzóak.
 5. LED-műhelylámpák telepítése: A megfelelő világítás elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez. A LED-es fényforrások energiatakarékosak, hosszú élettartamúak, miközben kiváló fényerőt biztosítanak. Telepíts különböző helyeken lámpákat, hogy minden munkaterület megfelelő megvilágítással rendelkezzen. Érdemes mozgatható, állítható lámpákat beszerezni, amelyekkel így könnyebb tudod fókuszálni a fényt a szükséges irányokba.
 6. Moduláris tárolórendszerek alkalmazása: A moduláris tárolórendszerek segítségével testre szabhatod a műhelyed tárolási lehetőségeit. Ezek a rendszerek általában állítható polcokból és rekeszekből állnak, amelyeket az aktuális szükségleteidnek megfelelően alakíthatsz, így mindig lesz lehetőséged újraalakítani a rendelkezésre álló teret, ha pl. új szerszámokat szerzel be vagy változnak a műhelyben végzett munka általános jellemzői.
 7. Rendszeres rendrakás és szervezés: Rend a lelke mindennek, s ez a műhely esetében sincs másképp. Érdemes rendszeres időközönként nagyobb rendrakást végezni, ill. a műhelymunka befejeztével eltenni a már nem használt szerszámokat. Habár ez a tevékenység feleslegesnek tűnhet, mégis segít abban, hogy legközelebb könnyen megtaláld a szükséges eszközöket, és persze növeli biztonságot is.

Tippek

Muhelymunka-megkonnyitese-2.jpg
 • Használj címkéket a tárolók és fiókok megjelölésére, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel.
 • Ha lehetséges, szerezz be többfunkciós szerszámokat, hogy csökkentsd a szükséges tárolóhelyek mennyiségét.

Amire szükséged lehet

 • Kerekes műhelykocsi
 • Szerszámos kocsi ülőkével
 • Szerszámtartófal kampókkal
 • Szerszámosláda
 • Címkéző eszköz
 • Takarítóeszközök

Figyelmeztetések

 • Ügyelj arra, hogy a műhelykocsi és a szerszámos kocsi stabilan álljon, különösen, ha nehéz tárgyakat tárolsz rajtuk!
 • A szerszámok tárolásánál mindig vedd figyelembe a biztonsági szempontokat, különösen a hegyes vagy éles eszközök esetében!
 • Mindig zárd kulcsra a műhelyt, a kulcs pedig legyen olyan helyen, amit kisgyermek nem tud elérni!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell