Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

A Foxpost automatában csomagot feladni, illetve átvenni

Szerkesztés Hogyan kell a Foxpost automatában csomagot feladni, illetve átvenni?

Hogyan működik a Foxpost automata - teszik fel sokan a kérdést. A Foxpost úgy működik, hogy az egyik helyszínen a küldő által csomagautomatában feladott küldeményt elszállítják egy másik helyszínen lévő csomagautomatába. Ezt követően címzett a csomag érkezéséről értesítést kap e-mailben és/vagy telefonon, majd egy kód segítségével kinyitja a megfelelő ajtót és máris kézhez kapta a csomagot. Cikkünkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tudsz a Foxpost automata segítségével csomagot feladni, illetve neked küldött csomagot felvenni.

Szerkesztés Lépések

Szerkesztés Csomag feladása Foxpost automatában

 1. Csomagelőkészítése: A csomagküldéshez szükséged lesz a csomag pontos méretére (szélesség, magasság, hossz), a címzett által választott csomagautomata adataira, valamint címzett nevére, e-mail címére, telefonszámára. Ha házhozszállítással akarod feladni a csomagot, akkor természetesen tudnod kell a címet is. A küldéshez létre kell hoznod a csomagküldési információkat. A legegyszerűbb, ha ezt előre a Foxpost oldalán regisztrálva, vagy a Foxpost applikációt letöltve készíted elő. Ezen kívül lehetőség van közvetlenül a csomagautomatánál is feladni a csomagot.
  • Elsőként válaszd ki, hogy csomagautomatába vagy házhoz akarod küldeni a csomagot.
  • Add meg szükséges adatokat: a csomag méretét, a címzett telefonszámát és e-mail címét, ha utánvétes, akkor annak összegét.
  • Válaszd ki a megfelelő automatát, illetve, ha van kedvezménykuponod, azt is itt tudod megadni.
 2. A csomagküldés: Menj el a hozzád legközelebb eső csomagautomatához, itt a feladási kóddal, vagy az applikációban megjeleníthető QR-kód segítségével fel indíthatod a feladást. Mielőtt a megfelelő ajtó kinyílna, ki kell fizetned a csomagküldés díját. Ezt követően az automata kinyitja a megfelelő ajtót, helyezd be a csomagot, majd csukd be az ajtót. Már készen is vagy!

Szerkesztés Csomag átvétele Foxpost automatában

 1. Értesítés: Amikor a csomagod megérkezik az általad választott automatába, értesítést kapsz e-mailen vagy SMS-ben.
 2. Csomagautomata felkeresése: Menj el az értesítőben szereplő csomagautomatához, majd kattintás az Átvétel gombra.
 3. Azonosítás: A csomag átvételéhez írd be az átvételi kódot. Ha rendelkezel Foxpost alkalmazással, akkor még gépelned sem kell, elegendő a csomagautomatán látható QR-kódot beszkennelni.
 4. Fizetés: Ha a csomag utánvétes volt, akkor ezt követően ki kell fizetned a csomag díját.
 5. Csomag átvétel: Ha mindent a fentiek szerint csináltál, akkor az automatán kinyílik a megfelelő, melyből kiveheted a neked küldött csomagot.
 • Ha nincs a közeledben Foxpost automata, ne ess kétségbe, más szolgáltatók, illetve számos kereskedő működtet hasonló szolgáltatást. Ezek a Magyar Posta, az eMag, az Alza, a Packeta, a GLS, valamint a DHL).
 • A legtöbb embert kicsit stresszeli, ha valami új, szokatlan dolgot kell tennie, ez teljesen normális. A Foxpost automata azonban tényleg egyszerűen működik, a használata így igazán gyorsan megtanulható.
 • A Foxpost automatában elérhető a házhozszállítás opció is, ekkor 2 órás időintervallumban kézbesítik a házhoz rendelt csomagokat. A küldemény érkezéséről SMS-ben és emailben küldenek értesítőt, ami tartalmazza a futár telefonszámát és az esetleges utánvétel összegét is.
 • Ha utánvéttel adsz fel csomagot, a bankszámlaszámodat is meg kell adnod.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

 • Foxpost applikáció
 • Mobiletelefon
 • E-mail cím
 • Bankkártya
 • Kuponkód

Szerkesztés Figyelmeztetések

 • A Foxpostnál a küldeményt 4 napig őrzik, így ennyi idő áll rendelkezésedre a csomag átvételére. Ha munkaszüneti- vagy ünnepnap beleesik ebbe az időszakba, akkor automatikusan meghosszabbítják az átvételi határidőt.
 • Applikációval történő csomagfeladás közben ügyelj arra, hogy más ne használja az automatát.

Szerkesztés Kapcsolódó videók

Szerkesztés Foxpost automata működése: csomagfeladás

Szerkesztés Foxpost automata működése: csomagátvétel

Szerkesztés Foxpost automata működése: csomagátvétel applikációval

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell