Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

A 2007-es ország tortát elkészíteni

288 bájt hozzáadva, 2014. március 13., 22:07
nincs szerkesztési összefoglaló
=== A piskóta elkészítése ===
* 125 g margarin* 37,5 g porcukor* 50 g tojássárgája* 90 g tojásfehérje* 90 g cukor* 110 g liszt* 2,5 g sütőpor* 25 g keményítő* 25 dkg zsíros tejpor # A 125g margarint tegyük tegyünk szobahőmérsékletre kicsit mielőtt a 375dkg porcukorral habosra keverjük, majd keverjük adjunk hozzá a 2 tojássárgáját. # Verjük Verjünk fel félkeményre a 3 tojásfehérjét, utána adjuk adjunk hozzá a 90g cukrot és keverjük össze vele. A margarinos keveréket fokozatosan adagoljuk hozzá. # Óvatosan keverjük apránként a masszához a maradék alapanyagokat: 110g liszt, 2,5g sütőpor, vigyázzunk25g keményítő és 25dkg zsíros tejpor. Vigyázzunk, hogy ne essen össze a tészta.
# Két 24 cm átmérőjű tortaformát rakjunk egy sütőlapra és osszuk el bennük arányosan a piskóta tésztáját.
# 165-170°C-os sütőben Kb. 45-55 percig süssük, viszont figyeljünk rá, hogy nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat a piskóta.
=== A krém elkészítése ===
* 5 dl # A válasszunk szét 5dl 2,8%-os tej * 10 db tojássárgája* 2 db vaníliarúd * 100 g cukor * 300 g vaj * 1 csomag vaníliás pudingpor# A válasszuk szét a tejetkét részre: a tej 2/3-ad részét lassú tűzön forraljuk fel 150 g vajjal és a 2edb kikapart vanília belsejével, majd a tej 1/3-ad részét a 100g cukorral, a tojássárgákkal 10db tojássárgájával és a 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük ki csomómentesre.
# Öntsük a felforralt tejhez az elkevert pudingos krémet, amit lassú tűzön folyamatos keverés mellett főzzünk addig, míg be nem sűrűsödik és krémes állagú nem lesz.
# Amikor kész a krém kb. 10 percenként keverjünk rajta egyet, hogy krémes sima állagú maradjon és tegyük hideg vízfürdőbe.
# A maradék 150 g 150g vajat habosítsuk fel és fokozatosan adagoljuk a hideg krémhez. 
=== A torta összeállítása és díszítése ===
== Amire szükséged lehet ==
* Alapanyagok'''A piskóta alapanyagai':** 125 g margarin** 375 dkg porcukor** 2 tojássárgája** 3 tojásfehérje** 90 g cukor** 110 g liszt** 2,5 g sütőpor** 25 g keményítő** 25 dkg zsíros tejpor* '''A krém alapanyagai''':** 5 dl 2,8%-os tej ** 10 db tojássárgája** 2 db vaníliarúd ** 100 g cukor ** 300 g vaj ** 1 csomag vaníliás pudingpor
== Figyelmeztetések ==
 
* A krém készítésekor folyamatosan keverjük alacsony lángon, nehogy a tojás megszilárduljon.
* Figyeljünk a piskótákra sütés közben, nehogy túl süljenek és kiszáradjanak amiatt.
== Kapcsolódó videók ==
581
szerkesztés