Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

A 2007-es ország tortát elkészíteni

290 bájt hozzáadva, 2021. február 3., 21:51
A piskóta elkészítése
=== A piskóta elkészítése ===
* 125 g margarin* 37,5 g porcukor* 50 g tojássárgája* 90 g tojásfehérje* 90 g cukor* 110 g liszt* 2,5 g sütőpor* 25 g keményítő* 25 dkg zsíros tejpor # A 125g margarint tegyük tegyünk szobahőmérsékletre kicsit mielőtt a 37,5 g porcukorral habosra keverjük, majd keverjük adjunk hozzá a 2 tojássárgáját. # Verjük Verjünk fel félkeményre a 3 tojásfehérjét, utána adjuk adjunk hozzá a 90g cukrot és keverjük össze vele. A margarinos keveréket fokozatosan adagoljuk hozzá. # Óvatosan keverjük apránként a masszához a maradék alapanyagokat: 110g liszt, 2, vigyázzunk5g sütőpor, 25g keményítő és 25dkg zsíros tejpor. Vigyázzunk, hogy ne essen össze a tészta.
# Két 24 cm átmérőjű tortaformát rakjunk egy sütőlapra és osszuk el bennük arányosan a piskóta tésztáját.
# 165-170°C-os sütőben Kb. 45-55 percig süssük, viszont figyeljünk rá, hogy nehogy túlsüssük, mert kiszáradhat a piskóta.
=== A krém elkészítése ===
* 5 dl # A válasszunk szét 5dl 2,8%-os tej * 10 db tojássárgája* 2 db vaníliarúd * 100 g cukor * 300 g vaj * 1 csomag vaníliás pudingpor# A válasszuk szét a tejetkét részre: a tej 2/3-ad részét lassú tűzön forraljuk fel 150 g vajjal és a 2edb kikapart vanília belsejével, majd a tej 1/3-ad részét a 100g cukorral, a tojássárgákkal 10db tojássárgájával és a 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük ki csomómentesre.
# Öntsük a felforralt tejhez az elkevert pudingos krémet, amit lassú tűzön folyamatos keverés mellett főzzünk addig, míg be nem sűrűsödik és krémes állagú nem lesz.
# Amikor kész a krém kb. 10 percenként keverjünk rajta egyet, hogy krémes sima állagú maradjon és tegyük hideg vízfürdőbe.
# A maradék 150 g 150g vajat habosítsuk fel és fokozatosan adagoljuk a hideg krémhez. 
=== A torta összeállítása és díszítése ===
# Egy tortakarának tortakarikának az aljára helyezzük az egyik kihűlt piskóta lapot.
# A tetejére vékony cukorszirupot és meleg baracklekvárt kenjünk.
# A krém nagy részét kenjük a barackos piskótára.
# A második piskóta tetejére tegyük a maradék krémet.
# Hűtsük a tortát kb. 3 órán át, hogy a krém teljesen megdermedjen és összeálljon.
# Ha kivettük a tortát, óvatosan szedjük le róla a tortaformát óvatosan.
# Verjünk fel keményre 4 dl növényi tejszínhabot és a torta oldalát körbe vonjuk be vele, de hagyjunk egy picit a díszítéshez is belőle.
# '''Díszítés''': a torta tetejére 16 habcsúcsot nyomjunk és habcsók csíkokat helyezzünk rájuk. Szórhatunk még a közepére kis reszelt étcsokoládét.
 
== Tippek ==
* Ha véletlen véletlenül megszilárdult a tojássárgája, egy botmixerrek botmixerrel turmixoljuk össze és utána tegyük hozzá a vajat a végén, így még krémesebb lehet. 
== Amire szükséged lehet ==
* Alapanyagok'''A piskóta alapanyagai''':** 125 g margarin** 37,5 g porcukor** 2 tojássárgája** 3 tojásfehérje** 90 g cukor** 110 g liszt** 2,5 g sütőpor** 25 g keményítő** 25 dkg zsíros tejpor* '''A krém alapanyagai''':** 5 dl 2,8%-os tej ** 10 db tojássárgája** 2 db vaníliarúd ** 100 g cukor ** 300 g vaj ** 1 csomag vaníliás pudingpor
== Figyelmeztetések ==
 * A krém készítésekor folytonosan folyamatosan keverjük alacsony lángon, nehogy a tojás megszilárduljon.* Figyeljünk a piskótákra sütés közben, nehogy túl süljenek és kiszáradjanak amiatt.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>OGxKphe7coU</youtube>
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Névtelen felhasználó