A 2007-es ország tortát elkészíteni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
7. sor: | 7. sor: | ||
=== A piskóta elkészítése === | === A piskóta elkészítése === | ||
− | # A 125g margarint tegyünk szobahőmérsékletre kicsit mielőtt a 37, | + | # A 125g margarint tegyünk szobahőmérsékletre kicsit mielőtt a 37,5dkg porcukorral habosra keverjük, majd adjunk hozzá 2 tojássárgáját. |
# Verjünk fel félkeményre 3 tojásfehérjét, utána adjunk hozzá 90g cukrot és keverjük össze vele. A margarinos keveréket fokozatosan adagoljuk hozzá. | # Verjünk fel félkeményre 3 tojásfehérjét, utána adjunk hozzá 90g cukrot és keverjük össze vele. A margarinos keveréket fokozatosan adagoljuk hozzá. | ||
# Óvatosan keverjük apránként a masszához a maradék alapanyagokat: 110g liszt, 2,5g sütőpor, 25g keményítő és 25dkg zsíros tejpor. Vigyázzunk, hogy ne essen össze a tészta. | # Óvatosan keverjük apránként a masszához a maradék alapanyagokat: 110g liszt, 2,5g sütőpor, 25g keményítő és 25dkg zsíros tejpor. Vigyázzunk, hogy ne essen össze a tészta. | ||
73. sor: | 73. sor: | ||
* [http://www.cukraszat.net/19-tortak/132-orszag-tortaja-az-elozo-evekben A 2007-es ország torta.] | * [http://www.cukraszat.net/19-tortak/132-orszag-tortaja-az-elozo-evekben A 2007-es ország torta.] | ||
* [http://www.zilakavehaz.hu/cukraszat/orszag-tortaja/2007-madartejtorta/ A Madártej torta elkészítése.] | * [http://www.zilakavehaz.hu/cukraszat/orszag-tortaja/2007-madartejtorta/ A Madártej torta elkészítése.] | ||
− | |||
− |