Őszi dekorációt készíteni falevelekből

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell őszi dekorációt készíteni falevelekből?

Oszidekoracio.jpg

Az ősz beköszöntével csodálatos színekben pompázik a táj, szóval miért ne vinnéd be ezt a hangulatot otthonodba is, és gyönyörködnél hasonló színkavalkádban? Könnyen, egyszerűen és - nem mellesleg - olcsón beszerezheted a kellékeket, hiszen csak a már lehullt, szebbnél-szebb faleveleket kell begyűjtened hozzá. Cikkünkben mutatunk pár példát arra, hogy milyen őszi dekorációkat tudsz készíteni saját kezűleg.

Lépések

 1. Ragaszd papírra! Legegyszerűbb megoldás, amit már az óvodában is megtanultál. Ekkor általában nagyobb fát, vagy állatkákat formáltál belőle. Most stílusodtól függően a papíron állhat egyedül a levél, vagy valamilyen alakzatban - akár lehet absztrakt is. Megtervezés után helyezd őket zsírpapírra, majd tedd bele egy általad preferált képkeretbe!
 1. Rakd keretbe! Válogasd ki a legszínesebb darabokat, végy egy fa képkeretet, egy zsineget és néhány csipeszt! Kösd a zsineget a képkerethez, - ha folyton lecsúszik, a pillanatragasztó gyors segítség lehet, - ezután helyezd rá a csipeszeket a zsinórra, majd a csodaszép leveleket a levélalapnál fogva csíptesd be!
 1. Kötözd fel! A leveleket hurkokban kötözd meg egy hosszú zsinegre, a zsineg széleit tetszés szerint ragaszd vagy szegeld a falhoz, a kandallóhoz vagy szekrényhez. Máris csodálatos dísze lett otthonodnak.
 1. Készíts lenyomatot! Festékezd be a leveleket, és papírra, vagy textilfestékkel akár ruhaanyagra (pl. díszpárna alapanyagra) is készülhetnek a változatos levéllenyomatok!

Tippek

 • Abban az esetben, ha lusta vagy, és nincs kedved kimenni a hidegbe leveleket gyűjtögetni, akkor megoldhatod mindezeket újságpapír és olló segítségével.
 • A levelek alkothatnak egy nagy fát, vagy ha esetleg gyermekszobába készül a kép, akkor állatokat is formálhatnak.
 • Ha a modernebb, minimalista stílust képviseled, egy zsírpapírra egyesével ragaszd a legszebb darabokat, és úgy helyezd keretbe.
 • A leveleket akár be is fújhatod csillámló spray-vel.

Amire szükséged lehet

 • Falevelek,
 • damil, zsineg,
 • képkeret,
 • festékspray.

Figyelmeztetések

 • Ne szakítsd le a fáról a leveleket, inkább várj vele egy-két napot, amikor maguktól lehullanak!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kamillaakameleon