Ínyenc töltött kiflit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 31., 08:09-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell ínyenc töltött kiflit készíteni? == A két-három napos kifliket (vagy zsömléket), valamint a maradék felvágottat kiválóan felhasználhatjuk ehh…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell ínyenc töltött kiflit készíteni?

A két-három napos kifliket (vagy zsömléket), valamint a maradék felvágottat kiválóan felhasználhatjuk ehhez az egyszerű, de annál finomabb ételhez.


Lépések

  1. A kifliket kettévágjuk és levágjuk a végüket.
  2. Egy fakanál segítségével kinyomjuk a kifli belsejét egy tálba.
  3. Ehhez hozzáadjuk az apróra vágott párizsit, a főtt tojást és a májast, és tölteléket keverünk belőle, majd sóval, borssal ízesítjük.
  4. Ezt a masszát visszatöltjük a kiflikbe.
  5. A tetejére csíkokra vágott sajtot tűzünk fogpiszkálóval.
  6. Előmelegített sütőben 10 perc alatt elkészül.

Tippek

  • A megmaradt kiflicsücsköket kiszáríthatjuk, és zsemlemorzsát is készíthetünk belőle házilag.

Amire szükséged lehet

  • 5 kifli,
  • 15 dkg füstölt ízű pulykamell párizsi,
  • 10 dkg pulykamájas,
  • 3 főtt tojás,
  • 5 dkg sajt,
  • só,
  • bors

Figyelmeztetések

  • A főzést követően jól hűtsük ki a tojásokat, nehogy megégessük a kezünket a héj eltávolításakor!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.