Évszaknak megfelelően pálinkát választani

Innen: Hogyankell.hu

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!

Hogyan kell évszaknak megfelelően pálinkát választani?

Palinka.jpg

Legyen szó lélekerősítésről, baráti beszélgetésről vagy egy fránya meghűlésről, mi szívesen fogyasztunk ilyen, és ezekhez hasonló esetekben pálinkát. Évszaknak megfelelően válogatunk a kínálatból, hiszen minden gyümölcspálinka zamata eltérő, más-más hatással bír. No meg persze ízlés dolga, hogy ki melyik kedveli. Mutatjuk, hogyan csináljuk!


Lépések

  1. A tavaszi időszakról nekünk a megújulás, a frissesség jut eszünkbe, így olyan szíverősítő mellett döntünk, ami hasonló tulajdonságokkal bír. Ez nem más, mint a meggy. A ropogós gyümölcsből készült pálinka mindig kellemes ízekkel kecsegtet, minden kortyban érezhetjük a gyümölcs citrusosságát, és enyhe marcipános zamatát is. Karaktere erős, semmivel össze nem téveszthető.
  2. A forró nyári napokon olyan pálinkához szeretünk nyúlni, ami – bár a férfiak körében a legnépszerűbb – diszkrét gyümölcsösséggel bír, mégis fűszeres zamat jellemzi. Ez nem más, mint a szilvapálinka. Fajsúlyos ital készül belőle, mégis igazán frissítően hat akár egy kiadós ebéd vagy vacsora fogyasztását követően is.
  3. Az őszi estéket a körtepálinka társaságában szeretjük eltölteni. A körte is visszafogott, akárcsak a szilvapálinka, illatát és ízét tekintve sem „bántó”. Akár egy felüdülés: könnyed és selymes, akár egy bársonyos takaró. Íze hosszú időn át járja át a szánkat: enyhén fűszeres, citromhoz hasonló aroma jellemzi.
  4. A téli napokon nem vetjük meg az intenzív ízeket – olyan ital mellett határozzuk el magunkat, ami minden porcikánkat átjárja, a lábujjunktól egészen a fejünk búbjáig. Kedveljük a testes szíverősítőket, éppen ezért esik mindig a választásunk a diópálinkára. Íze erős és kesernyés, mégsem tolakodó (annak, aki kedveli). Szilveszterkor, karácsonykor tökéletes kiegészítője a családi és baráti összejöveteleknek.

Tippek

  • Bár felsoroltuk személyes kedvenceinket, neked is érdemes mielőbb rátalálnod azokra, amik a szívedhez közel állnak. Ha például kevésbé szereted a szilvapálinkát, kóstold meg a hasonlóan zamatos almát vagy kajszibarackot! Tudjuk, végeláthatatlan mennyiségű főzet létezik, és lehetetlenség lenne mindent meggusztálni…

Amire szükséged lehet

  • Ha nem vagy pálinka szakértő, bízd a döntést hozzáértőre! Oszd meg az elképzeléseidet ismerőseiddel, családtagjaiddal, hátha ők is tudnak neked segíteni a kiválasztás során.

Figyelmeztetések

  • Ma már nemcsak személyesen, de online is rendelhetsz. Jól gondold meg azonban, hogy milyen forrásból vásárolsz! Nem mondjuk, hogy könnyű rátalálni a legszimpatikusabb főzőmesterre, de megéri.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Dorka, Hogyankell