Évszaknak megfelelően pálinkát választani

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2018. július 20., 16:11-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!

[szerkesztés] Hogyan kell évszaknak megfelelően pálinkát választani?

Palinka.jpg

Legyen szó lélekerősítésről, baráti beszélgetésről vagy egy fránya meghűlésről, mi szívesen fogyasztunk ilyen, és ezekhez hasonló esetekben pálinkát. Évszaknak megfelelően válogatunk a kínálatból, hiszen minden gyümölcspálinka zamata eltérő, más-más hatással bír. No meg persze ízlés dolga, hogy ki melyik kedveli. Mutatjuk, hogyan csináljuk!


[szerkesztés] Lépések

  1. A tavaszi időszakról nekünk a megújulás, a frissesség jut eszünkbe, így olyan szíverősítő mellett döntünk, ami hasonló tulajdonságokkal bír. Ez nem más, mint a meggy. A ropogós gyümölcsből készült pálinka mindig kellemes ízekkel kecsegtet, minden kortyban érezhetjük a gyümölcs citrusosságát, és enyhe marcipános zamatát is. Karaktere erős, semmivel össze nem téveszthető.
  2. A forró nyári napokon olyan pálinkához szeretünk nyúlni, ami – bár a férfiak körében a legnépszerűbb – diszkrét gyümölcsösséggel bír, mégis fűszeres zamat jellemzi. Ez nem más, mint a szilvapálinka. Fajsúlyos ital készül belőle, mégis igazán frissítően hat akár egy kiadós ebéd vagy vacsora fogyasztását követően is.
  3. Az őszi estéket a körtepálinka társaságában szeretjük eltölteni. A körte is visszafogott, akárcsak a szilvapálinka, illatát és ízét tekintve sem „bántó”. Akár egy felüdülés: könnyed és selymes, akár egy bársonyos takaró. Íze hosszú időn át járja át a szánkat: enyhén fűszeres, citromhoz hasonló aroma jellemzi.
  4. A téli napokon nem vetjük meg az intenzív ízeket – olyan ital mellett határozzuk el magunkat, ami minden porcikánkat átjárja, a lábujjunktól egészen a fejünk búbjáig. Kedveljük a testes szíverősítőket, éppen ezért esik mindig a választásunk a diópálinkára. Íze erős és kesernyés, mégsem tolakodó (annak, aki kedveli). Szilveszterkor, karácsonykor tökéletes kiegészítője a családi és baráti összejöveteleknek.

[szerkesztés] Tippek

  • Bár felsoroltuk személyes kedvenceinket, neked is érdemes mielőbb rátalálnod azokra, amik a szívedhez közel állnak. Ha például kevésbé szereted a szilvapálinkát, kóstold meg a hasonlóan zamatos almát vagy kajszibarackot! Tudjuk, végeláthatatlan mennyiségű főzet létezik, és lehetetlenség lenne mindent meggusztálni…

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Ha nem vagy pálinka szakértő, bízd a döntést hozzáértőre! Oszd meg az elképzeléseidet ismerőseiddel, családtagjaiddal, hátha ők is tudnak neked segíteni a kiválasztás során.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ma már nemcsak személyesen, de online is rendelhetsz. Jól gondold meg azonban, hogy milyen forrásból vásárolsz! Nem mondjuk, hogy könnyű rátalálni a legszimpatikusabb főzőmesterre, de megéri.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Dorka, Hogyankell