Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Ételt fotózni szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
11. sor: 11. sor:
 
#* Legyen gusztusos! Hallgass az érzékeidre, és rendezgesd úgy a különböző fogásokat, hogy gyönyörködni lehessen benne. De vigyázz, hogy szedésnél, nehogy lecsöpögtesd, összemaszatold a tányér szélét, mert az nem gusztusos. Ha mégis sikerül lecsöpögtetni, akkor szalvétával óvatosan töröld le.
 
#* Legyen gusztusos! Hallgass az érzékeidre, és rendezgesd úgy a különböző fogásokat, hogy gyönyörködni lehessen benne. De vigyázz, hogy szedésnél, nehogy lecsöpögtesd, összemaszatold a tányér szélét, mert az nem gusztusos. Ha mégis sikerül lecsöpögtetni, akkor szalvétával óvatosan töröld le.
 
#* Friss hozzávalókból készítsd a fogást, hogy ne fonnyadt, többnapos étel hatását keltse.
 
#* Friss hozzávalókból készítsd a fogást, hogy ne fonnyadt, többnapos étel hatását keltse.
#* Ha egyszínű ételt fotózol, mindenképpen tegyél rá egy csipet más színt is, az étel jellegétől függően például egy cikk zöldséget/gyümölcsöt, egy szórásnyi zöldfűszert, színes olajcsurgatást (tökmagolaj, olívaolaj), egy maréknyi cukorkát stb.  
+
#* Ha egyszínű ételt fotózol, mindenképpen tegyél rá egy csipet más színt is, az étel jellegétől függően például egy cikk zöldséget/gyümölcsöt, egy szórásnyi zöldfűszert, színes olajcsurgatást (tökmagolaj, olívaolaj), egy maréknyi cukorkát, stb.  
 
#* Nagyon kívánatos tud lenni, ha meg van kezdve az étel, és a tányéron a megtört süti/kenyérszelet helyén kevéske morzsa marad. Ezzel elkerülheted a túl szabályosnak ható képeket.
 
#* Nagyon kívánatos tud lenni, ha meg van kezdve az étel, és a tányéron a megtört süti/kenyérszelet helyén kevéske morzsa marad. Ezzel elkerülheted a túl szabályosnak ható képeket.
 
#* Ha fagylaltot vagy egyéb gyorsan olvadó dolgokat is fotóznál, akkor tedd be a tányérját a fagyasztóba fényképezés előtt, így lelassítod az olvadás folyamatát. Ha tűzforró ételre kerül a sor, vigyázz, mert a gőz bepárásíthatja az optikát. Ezért várj egy kicsit, hogy lehűljön, viszont ne annyira, hogy bebőrösödjön.
 
#* Ha fagylaltot vagy egyéb gyorsan olvadó dolgokat is fotóznál, akkor tedd be a tányérját a fagyasztóba fényképezés előtt, így lelassítod az olvadás folyamatát. Ha tűzforró ételre kerül a sor, vigyázz, mert a gőz bepárásíthatja az optikát. Ezért várj egy kicsit, hogy lehűljön, viszont ne annyira, hogy bebőrösödjön.
23. sor: 23. sor:
 
#* Izgalmas fotókat készíthetsz, ha dinamikussá teszed a képet. Tölthetsz bele életet, ha belevonsz embereket, például egy belógó kéz éppen tekeri fel a villára a makarónit, vagy éppen fűszert szór az ételre. Többféle kreatív megoldással is kísérletezhetsz.
 
#* Izgalmas fotókat készíthetsz, ha dinamikussá teszed a képet. Tölthetsz bele életet, ha belevonsz embereket, például egy belógó kéz éppen tekeri fel a villára a makarónit, vagy éppen fűszert szór az ételre. Többféle kreatív megoldással is kísérletezhetsz.
 
#'''Gép beállítása:'''
 
#'''Gép beállítása:'''
#* Pár alap dolog: Ha digitális kompakt gépet használsz, akkor kapcsold ki a vakut, valamint digitális helyett optikai zoommal kísérletezz. Ha komolyabb géped van (DSLR, MILC), akkor profi optikával és rendszer-, esetleg stúdióvakuval gyönyörű képeket készíthetsz. Közeli, éles képeket készíts. Próbaként csinálj néhány kockát, hogy megtapasztald, milyen beállításokkal és milyen értékekkel kell dolgoznod, hogy a fotód úgy nézzen ki, ahogy megálmodtad.
+
#* Pár alap dolog: Ha digitális kompakt gépet használsz, akkor kapcsold ki a vakut, valamint digitális helyett optikai zoom-mal kísérletezz. Ha komolyabb géped van (DSLR, MILC), akkor profi optikával és rendszer-, esetleg stúdióvakuval gyönyörű képeket készíthetsz. Közeli, éles képeket készíts. Próbaként csinálj néhány kockát, hogy megtapasztald, milyen beállításokkal, és milyen értékekkel kell dolgoznod, hogy a fotód úgy nézzen ki, ahogy megálmodtad.
#* Ha komolyabban szeretnél ételfotózással foglalkozni, rengeteg olyan könyvet, illetve anyagot találsz az interneten, amivel profivá képezheted magad, de fotós suliba is beiratkozhatsz. Így a szakmai háttérrel is tisztába jöhetsz, úgy, mint: rekeszállás, ISO, blende, fehéregyensúly stb.
+
#* Ha komolyabban szeretnél ételfotózással foglalkozni, rengeteg olyan könyvet, illetve anyagot találsz az interneten, amivel profivá képezheted magad, de fotós suliba is beiratkozhatsz. Így a szakmai háttérrel is tisztába jöhetsz, úgy, mint: rekeszállás, ISO, blende, fehéregyensúly, stb.  
 +
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
52. sor: 53. sor:
 
* [http://www.mindmegette.hu/etelfotozasrol-receptkuldo-olvasoknak-46543 Ételfotózás]
 
* [http://www.mindmegette.hu/etelfotozasrol-receptkuldo-olvasoknak-46543 Ételfotózás]
 
* [http://www.hazisafrany.blog.hu/2013/05/07/etelfotozas_bloggerszemmel_1_a_gep_es_az_alapfunkciok Ételfotózás bloggerszemmel]
 
* [http://www.hazisafrany.blog.hu/2013/05/07/etelfotozas_bloggerszemmel_1_a_gep_es_az_alapfunkciok Ételfotózás bloggerszemmel]
 
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Ételt_fotózni