Értelmezni az „Elköltözöm New Yorkba 6 hónapra!” típusú Facebook üzeneteket

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen 146.110.80.15 (vitalap) 2013. szeptember 26., 14:55-kor történt szerkesztése után volt. (Amire szükséged lehet)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell értelmezni az „Elköltözöm New Yorkba 6 hónapra!” típusú Facebook üzeneteket?

Bár vándorló nép a magyar, egyre több Facebook üzenetben szerepelnek az „Elköltözöm valahova x hónapra” típusú üzenetek. Mit is jelentenek ezek valójában?

Elkoltozom honapra.jpg

[szerkesztés] Lépések

 1. Az „Elköltözöm valahova x hónapra” típusú üzenetek valódi célja, hogy felhívják a figyelmet a mellrákra a Mellrák elleni hónap (október) alkalmából. Korábban már voltak hasonló kampányok, mint például a Magyarországon akkor még nem olyan elterjedt „Én a konyhaasztalon szeretem” (I like it on…) típusú üzenetek, melynek során egy félreérthető üzenetet kellett kiírni arról, hogy ki hol szereti tartani a táskáját.
 2. Az üzenetek a születési hónap és év alapján alakulnak.
  • A születés hónapja határozza meg az üzenetben, hogy hova. Január – Mexikó, február – London, március – Miami, április – Dominikai Köztársaság, május – Franciaország, június – Szentpétervár, július – Ausztria, augusztus – Németország, szeptember – New York, október – Amszterdam, november – Las Vegas, december – Kolumbia.
  • A születés napja határozza meg, hogy hány hónapra.
  • Ha például valaki szeptember 7-én született, akkor ezt kell kiírnia a Facebook üzenőfalára: Elköltözöm New Yorkba 7 hónapra.

[szerkesztés] Tippek

 • A cél, hogy az üzenetet minél több nő megkapja, és a férfiak ne tudják, miről van pontosan szó.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Facebook

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A 45 és 65 éves korosztály érintett a leginkább a mellrákban, ezért mindenképpen járjanak el az ingyenes szűrővizsgálatokra.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag