Tonhalas tésztát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni?

Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!

Pasta.jpg

Lépések

  1. Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
  2. Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
  3. Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
  4. Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
  5. Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot.
  6. Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
  7. Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
  8. Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
  9. Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!

Tippek

  • Körülbelül 30 perc alatt készítheted el a tonhalas tésztát.
  • Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
  • Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.

Amire szükséged lehet

  1. Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
  2. Hozzávalók
    • 2 tonhalkonzerv
    • 1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 0,5 kg tészta
    • 0,5 l tejszín
    • 2 db paradicsom
    • kevés olaj
    • só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint

Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Dhorvath